Велизар Енчев: В момента най-силният в кабинета „Денков“ – изпънатият като струна пред американска почетна рота, е недосегаем

България отблизо
В момента най-силният човек в кабинета „Денков“ е Тагарев. Така заключава университетският преподавател, журналист и бивш офицер от външното разузнаване Велизар Енчев в свой пост във Фейсбук.
ТАГАРЕВ СЕ БЕТОНИРА ВЪВ ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО
С изявленията си в САЩ за разполагане на американски войски в България, за официална цензура в медиите и социалните мрежи и за изчистване на учебниците ни от обслужващи Русия исторически факти Тагарев съзнателно нагнетява напрежение около себе си в навечерието на ротацията.
Сега нито една партия в Сглобката няма да посмее да го отстрани от военното министерство. Отсъствие на Тагарев от правителството на Мария Габриел ще се приеме като отказ от евроатлантизма. Открит конфликт с Посолството и обслужване на Путин.
Въпреки недоволството им от Тагарев, заради скандала с негов съветник в „Пирогов“ и намерението му да прати военни в Червено море , нито Борисов, нито Пеевски ще посегнат към главата на Атлантик №1. Сянката на „Магнитски“ ги респектира. Единият – за да не влезе в „Магнитски“, другият – за да излезе от него…
В момента най-силният човек в кабинета „Денков“ е Тагарев.
Изпънатият като струна пред американска почетна рота във Вашингтон сега е недосегаем. И първа цигулка в Сглобката.

Много е тъжно, когато на министерски постове биват поставяни хора като Тагарев. Тъжно е за държавата. Защото такива хора унищожават държавата с очевидната си некадърност.

Вероятно сте забелязали, че некадърните началници, били те малки или големи, най-много обичат да си служат със забрани. Постоянно искат да цензурират, да наказват, да спират. Защо? Ами именно защото са неспособни да сторят каквото и да било друго. Един способен човек ще направи така, че да убеди хората в правотата си. Ще изложи убедителни аргументи, така че аудиторията да му повярва. Обаче некадърни министри като Тагарев не могат да направят това.

Началници като Тагарев могат само да забраняват.

Този нефелен министър иска да контролира не само традиционните медии, иска да определя съдържанието и на онлайн медиите. Освен това разбираме, че му се дощяло и учебниците по история да пренаписва. Ако до този момент е имало някой, който да мисли, че Тагарев има някакви качества, вече е повече от ясно, че такива наивници не са останали. Тагаревците са хора без качества и без свои собствени мисли. Единственото, което могат да правят, е да изпълняват нарежданията на чуждите си господари. А най-лошото е, че тагаревците съсипват България, лишават я от независимост и от достойнство. Тагаревците превръщат България в територия, където властва обидната посредственост. Ако некадърността продължи да управлява България, тя е обречена.

 

Tagged

1 thought on “Велизар Енчев: В момента най-силният в кабинета „Денков“ – изпънатият като струна пред американска почетна рота, е недосегаем

  1. ВЕЛИЗАР Енчев е шушумига ….тамън като ТАГАРЕВ ………………………завижда му на положението и поста !!!! А че и двамата не са човеци а ЛАЙНА е съвсем ясно !!!! Велизар забрави ли времето когато с ТАГАРЕВ бяха другарчета и пионерчета , и комсомолци и заедно в БКП бяха …….и доносници на народната милиция бяха …….. ЕНЧЕН като си такъв честен и истински българин , би ли издал смъртна присъда на ТАГАРЕВ……………….????? !………………….и без друго само такава присъда заслужава

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *