Васил Божков изригна: Срещу мен се извършва политическа репресия. Не познавам Алексей Петпов!

България отблизо

От Пресцентъра на МВР изнесоха официални данни за операцията, която се провежда тази сутрин на територията на столицата.

Извършват се процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София.

 

Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информира, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров.

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.“, посочват от Пресцентъра.

Както БЛИЦ писа по-рано стана ясно, че полицаи са нахлули в имоти на Васил Божков. Информацията в колко имота точно тече акцията – два или три, е разнопосочна към момента.

 

Самият Божков коментира акцията в профила си във фейсбук, а по-късно и пред медиите. Той посочи, че няма нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не е имал. По думите му сега се занимава с политика и това е политическа репресия.

 

Припомняме, че бизнесменът с 20 обвинения, който месеци наред бе в Дубай и по-късно се върна, бе задържан, а после и пуснат под домашен арест.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да отърве задържането му, като след това са му повдигнати 20 обвинения от различно естество – за убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си бизнесменът твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

През май т.г. Божков обяви, че е готов да се върне в България, но като защитен свидетел. Месец по-късно се появи мълва, че бизнесменът се завръща в страната през Гърция, но той се върна от Дубай.

 

По време на заседанията относно повдигнатите му 20 обвинения излязоха скандални разкрития за опит за изнасилване.

Все пак съдът прецени, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и промени мярката му от „задържане под стража“ на „домашен арест“.

Малко преди да се върне Божков в България Алексей Петров бе застрелян с пушка на 16 август 2023 г., в района на столичния квартал „Драгалевци“, докато се разхожда на Витоша.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *