Велизар Енчев разкри революционни идеи на Слави Трифонов и сценаристите му!

България отблизо

В ефира на Би Ти Ви, тандемът „Тошко Йорданов-Ива Митева“ произведе новини, които говорят, че животът и на 46-ия парламент може да е кратък, ако „Има такъв народ“ не състави правителство по свой образ и подобие.

 

В последните дни това е трета подобна заплаха от четата на Слави Трифонов, гарнирана с дежурното уточнение, че с БСП, ДПС и ГЕРБ изобщо няма да се говори, тъй като били партии на статуквото.

Но с лицата на статуквото и бивши партньори на ГЕРБ (като Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов и Атанас Атанасов) не само ще се говори, но и ще се прави коалиция, която ще стартира… революция в съдебната система.
Ако Тошко Йорданов вземел властта, първата революционна стъпка ще е закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Щото специализираните съдии и прокурори били бухалки на властта…
Звучи добре, но така ли ще прозвучи другото революционно намерение на вещия в правото Тошко Йорданов – прокуратурата да се извади от съдебната система и премине към изпълнителната власт.

Така разбират разделението на властите в „Има такъв народ“ – премиерът да командва прокурорите, козируващи на изпълнителната власт, а не на правото и законите. По логиката на Йорданов специализираните съдии и прокурори са бухалки на властта, но подчиняването на съдиите и прокурорите на същата власт няма да се изроди в бухалково правосъдие.

Странно, но в тази партия дори не знаят, че заради решение № 3 на Конституционния съд от 2003 г. преместването на Прокуратурата в изпълнителната власт може да стане само чрез Велико народно събрание.
Може пък Тошко Йорданов и компания да планират скоропостижно разпускане на следващия парламент, за да свикват Велико народно събрание?
Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му?
Няма друга такава държава!

Велизар Енчев

Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *