„Великата победа“ на Запада в Украйна е жалка работа, Русия ще спечели войната

Свят

„Питате ме, докога ще цитирам Бжежински. Един месец. След което ще стане интересно.

Писал съм ви, че не съм голям фен на Бжежински. На едни друг съм фен. А той е много по-цапнат в устата от Бжежински“ – с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна ежедневния си анализ за случващото се в българската политика и на военния фронт.

„Но, да караме подред

Збигнев Бжежински (ден 25)

……Налице са два много тревожни феномена – загубата на международно доверие в САЩ, нарастващата международна изолация на САЩ…….

Бжежиски усеща накъде духа вятъра. И се притеснява. И с право.

Световната суперсила САЩ отслабва. Големи парчета от света ще излязат от влиянието й.

Какво означава това за нас? Когато суперсилата отслабва, тя увеличава юркането на васалите си да и реализират интересите за собствена сметка. За целта се инсталират племена от продажници да управляват васалните държави. Така, че, тенденцията е за продължаване на продаването на българските национални интереси от страна на формиращото се племе от продажници.

Как става продаването на националния интерес чрез механизма на финансово-икономическата политика. Системата Чикаго (вИли-и-и-и-ката Чикагска икономическа школа). Каква е тази система?

1. Пусни по телевизиите „видни експерти“ да крякат, че данъците трябва да са много ниски за да върви бизнеса

2. Прави се на улав, когато бизнеса си крие приходите по офшорни зони и не плаща и ниските заеми. Това е част от играта. Държавата трябва да се набълбука със заеми, а бизнеса трябва да е готов да се изнесе по островите в Тихия океан щом дойдат проблемите

3. Стовари социалните разходи върху държавата докато бизнесът паразитира на входа и изхода и дои същата тая държава. Нали схванахте – печалбите – за бизнеса, социалните разходи – за държавата.

4. Разбира се че при тая политика държавните приходи няма да стигат за да покрият разходите. Лесна работа – реват „икономическите експерти“. Взимай заеми. Това е същността на механизма на Чикгската школа.

5. Теглиш, теглиш заеми, докато се набълбукаш и не можеш да ги плащаш вече. Забележете – тези дето теглят заемите са подставени лица, те много добре знаят какъв е механизмът на ограбване на държавата.

6. Като се набълбукаш със заеми, бизнесът се изнася при печалбите си в чужбина, а на народа му се заявява – трябва да си разпродаваш държавната собственост, че да си покриеш дълговете. На сцената триумфално като спасители се явяват транснационалните корпорации, които купуват на безценица.

7. Следва ново завъртане на цикъла. Държавата трябва да се дои редовно, защото непрекъсвнто има приходи. Елементите на доенето са: стоиш на входа и изхода на промишлените цикли и отслабваш икономически държавата колкото можеш. Държиш данъците за бизнеса ниски, че да набълбукаш дължавата с дългове. Набълбукваш я с дългове и после продаваш на безценица държавните активи.

Найс, а. Да знаете за какво всъщност ви говорят неолиберавните „икономически експерти“ като тръгнат да ви плямпат следващия път по телевизиите. Всъщност плямпането е част от Кукленото шоу.

Ау-у-у, как добре върви всичко, а-у-у-у-у, колко е добре, че данъците за бизнеса са ниски, а-а-а-ах, айде да не споменаваме, че дългът расте. Докато дойде момента, наречен – Бу-у-у-м, шака – лак, в който държавата е набълбукана с дългове, а „експертите“ ни обясняват как сами сме си виновни и трябва евтиничко да се разпродадат държавните активи.

И инсталираните продажници почват да продават. Продава – краде, продава – краде. И вика – да живей Чикагската школа!

Жалка работа. Чикагската школа – няма да ви кажат, че Пиночет ги е изгонил от Чили като ги видял, колко струват. Юрдеците веднага ще донесат – Витанов е от икономическата школа на масачузетския технологичен институт. Тъй, тъй, вярно е. Витанов е доста свързан с Масачузетския технологичен институт.

Например германският му научен ръководител е работил там. И след като в Германия накараха Витанов да прочете Хегел и Маркс в оригинал (ужас до небесата да ги четеш тия на немски), му връчиха Пол Самуелсън и Пол Кругман и японците от новата икономическа география. Че после и в Япония ходи Витанов да прави икономически анализи.

Чудя се дали да не направя анализ и прогноза за цената на българските юрдеци. Зер, специалист съм по такива анализи, нали тъй, юрдечета мои.

Юрдечетата горките, крякотят до несвяст в позиция на глуха защита. Витанов – грозен, Витанов – глупав, Витанов – нищо не разбира. Кря-а-а-а, кря-я-я-я! Бу-у-ум по главата с профила на Витанов в Google Scholar вчера. Юрдек по гръб не пада, хайде, де!.

Почва се – Витанов нагъл, Витано се пери с постиженията си. Че перете се и вие с вашите постижения, де! Вие имате пера, Витанов няма пера, Витанов има постижения. Ама колко били в топ 2% на най-добрите учени в света, ама голяма работа, ама кря-кря-я-я-я! Е-е-е-е-е, юрдечета мои, вие не сте в топ 2% на най-добрите учени в света, затова по-тихо, та да не сети някой, че бадева ядете народната пара.

Каква полза то вас. Барем в топ 2% на най-добрите учени в света да бяхте. А то – крякащи юрдеци със самочувствие без покритие. Калдъръм будали.

За другите, които не са юрдечета – както знаете, Витанов отработва механизма на вълновия пакет от новини чрез разкрякане на юрдечетата. Скоро ще ви обясня какво е това. Нека да приключа с тестовете.

Отиваме към войната

Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.

Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.

По фронтовете – нищо интересно.

Зимата значи, нямала да спре украинското настъпление. Най-големия пробив щял да дойде след Токмак. Абе, на какво бело са тия.

Добре, хайде, чакаме Големия пробив. Индикатор – превземането на Токмак. Чакаме – ден 6-ти от чакането за превземането на Токмак, та да дойде Големия пробив.

Та докато месомелачките в Украйна си работят с пълна сила, ние да пообсъдим един друг въпрос. Какво ще правим, когато войната свърши. Знаете – и Бжежински и аз подозираме, че Украйна ще загуби войната и Русия ще отхапе голяма парче от нея. Тогава

1. Как подстрекателите на тая война ще гледат народите си в очите? Зер те подстрекаваха Украйна да не спази Минските споразумения, те я държаха на системи, за да се бие колкото се може по дълго.

Е, как – гордо ще ви гледат в очите. Зер са помогнали бабанките, за освобождението на Украйна от населението и, от природните и ресурси, от икономическите и перспективи и тъй нататък.

2. Ами какво ще стане с Русия? Демократичен сателит на запада с инсталирано племе от продажници, които да и разпродават ресурсите на безценица? Мечти, мечти-и-и-и.

Вместо това ще има разярен тиранозавър, който ще гледа на Запада като на враг. Тук да напомним как нашите образцови продажници (най-добрите в зърнения тест) облайват руския тиранозавър. Да не си мислите, че като сме с размерите на пинчер, тиранозавърът ще забрави. Няма да забрави.

3. Абе, да не би да сме тръгнали по посока да правим концлагери за руснаците в Европа? Гатанка – страна, в която на руснаците им е забранено да говорят за етническата си принадлежност. Друга гатанка – страна, в която руските деца не може да говорят на руски и за това ги наказват. Трета гатанка – страни, в които не се разрешава движение на автомобили с руски регистрационни номера.

Демокрация ли? Глупости. Отива се към чист фашизъм, а оттам до концлагерите е една ръка разстояние.

4. Руснаците на оправдаха европейските надежди да клекнат. И какво сега – ще ги избиваме ли? Наполеон опита, Хитлер опита, кой е следващият? Ама той този, следващият, първо ще избие европейските елити и европейската интелигенция. Това е безумие. Параноя.

5. Как ще ги победите – като ги победите в ядрена война ли? Спирайте белото докато е време, ей!

6. И какво ще правите, когато се окаже, че Русия спечели войната и отхапе голямо парче с всички полезни изкопаеми на Украйна и с най-плодородните й земи? Ще обявите велика победа, че от Украйна е останало нещо? Жалка работа.

Непредубеденият читател вижда картината, която му рисувам – Украйна е засилена към стената и ще се блъсне в нея. И американците и руснаците ще си постигнат целите. Облайващите пинчери ще трябва да се крият по дупки и под леглата.

По-интелигентна политика трябва тук, казва Витанов. Глас в пустиня.

На борба за И-и-и-вропеските ценности. Бошлаф. И-и-ивропейските ценности ги няма нито тук, нито в Европа.

Да не говорим как се спазват в Украйна, дето мъжете ги гонят по улицата да ги мобилизират. Човешки права, туй-онуй? Авропейски ценности, туй-онуй? Бошлаф. Мижи да те лажим. Ма те и руснаците така. Да-а-а, ама руснаците не се борят за Авропейските ценности.

Едно време, китайският император рекъл на съветника си – моята държава е 10 пъти по-голяма от държавата на тези варвари, населението и е 50 пъти по-голяма, а икономиката – 20 пъти по-силна. За кой варвари става дума господарю – попитал съветника. Ами за ония там, на Чингиз хан.

Съветникът нищо не казал. Изнесъл се в Япония. При клана Ходжо – шиккените на шогуната и при свещения вятър (нЪл тъй: ками – свещен, кадзе – вятър. Я сберете двете думи да видите как е свещен вятър на японски).

Знаете как свършило подценяването на варварите – с династията Юан. Апропо, книгата ми за Япония вече е в издателството. Следващата ще е за Китай. Но нека да излезе тази.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 437 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 539 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 538 дни юрдечета мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази.

И така – до средата на ноември, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *