Веселин Плачков разплака България с тези думи. Политиците ни убиват, а ние мълчим! Народе?

България отблизо

Истината никога не е било лесно да се казва. Всички са царе да ни карат като фокусници на детски рожден ден… Ние нищо не надградихме, разрушихме. Хората си продават гласа за кебапче, политиците искат да дават кебапче, целият ни живот е кебапче. Политиците ни принизиха живота до такова ниво, че пари да ми дават, няма да отида на избори!

Това заяви в своя разтърсваща изповед актьорът Веселин Плачков.

И да падне правителството, какво от това. И да остане, пак какво от това. Кое правителство е различно? Мечтая си да закрият Министерство на културата, за да го направя в едно с Министерство на образованието и двете да вървят ръка за ръка.

Видях с очите си велики български творци да се борят за 200 лева за лекарства. Това чака и мен, и Мариянка. Когато ние сме нужни, тогава цялата политическа диаспора се обръща към нас. Вината е в нас… че докато изкарваме пари, угаждаме на кого ли не… вината е във всички нас.

Най-много ме заболя, когато ме изритаха от Плевенския театър, който много обичам. Причината… биография на взаимоотношенята с директора, его. Вероятно и заради това наскоро се записах да карам магистратура по психология, защото ние много си играем с психиката.

Целият този натрупан гняв в хората, ме изкарва извън равновесие.

Цялата тази безизходност, до която ни докараха управниците, се отразява на всеки мислещ човек в България.

Целта е да отвикнем да мислим.

Да станем марионетки.

Да се подчиняваме.

Да продаваме халтури, за да имат какво да ядат децата ни.

Да ни унищожат.

Това не ви ли прави гневни и сърдити, драги българи?

Мен просто ме убива!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *