Вече никой не може да ги спре: Цяла нощ се предавали в плен бойци от катакомбите на „Азовстал“!

Свят

Цяла нощ са продължили да се предават в плен бойци от „Азов“, от морската пехота и други части на ВСУ, които се укриваха досега в катакомбите на „Азовстал“.

На мястото, където те излизат от развалините са събрани големи сили на войските на ДНР и Русия, специални групи на Вътрешните войски на МВР на ДНР. Това пишат в социалните мрежи бойци от ДНР, които участват в приемането на пленници.

 

Според тях украинците се предават на тълпи, без да спират, а в небето постоянно са излитали осветителни ракети, за да се улесни по някакъв начин придвижването им сред руините

На 16 май 2022 г. украинските бойци, окопали се в „Азовстал“, започнаха да се предават на групи.

Първите, взети в плен от руските сили, бяха повече от 50 тежко ранени войници, които късно през нощта бяха изпратени за лечение в болницата в Новоазовск.

Още около 200 националисти и войници от ВСУ също напускат територията на завода.

Пресслужбата на армията на ДНР публикува нови кадри от мястото на инцидента, на които са запечатани моментите на подготовка и предаване на бойците.

„Междувременно в „Уралвагонзавод“ (част от Ростех) се състоя тържествено изпращане на ешелон танкове Т-90М „Прорив“ към Министерството на отбраната на Руската федерация“, съобщиха от компанията, цитирани от bgr.news-front.

На събитието присъства настоятелят на храма на Димитрий Донской протойерей Йоан Брагин. Той освети бронираните машини, след което ешелонът с танкове потегли под звуците на „Прощание славянки“.

В танковете бяха поставени рисунки и писма от деца на танкостроителите и православни икони.

Производителят подчертава, че това е най-модерната машина от семейството на Т-90. Отбелязва се, че танкът е приспособен към действията в условията на съвременния бой. Една от основните характеристики на T-90M е възможността за обмен на данни с други машини в реално време.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *