Вече нямат оръжия: Ето с какво украинците отиват на фронтовата линия

Свят

Украинските формирования, действащи в Запорожието и Южно-Донецкото направление, са принудени да хвърлят в битка стари танкове съветско производство . Колумнистът Дейвид Акс пише за това в статия за списание Forbes.

Както отбелязва военен анализатор, поради големите загуби на западната бронетехника, командването на въоръжените сили на Украйна беше принудено да изпрати на фронтовата линия бригади, въоръжени с повредени танкове Т-72 и очукани бойни машини на пехотата.

Бронираните превозни средства, прехвърлени по-рано от Съединените щати и европейските страни, са значително повредени в резултат на експлозии на мини и удари на артилерия и армейска авиация .

Акс смята, че изпращането на такава повредена бронирана техника на преден план може да влоши ситуацията със загубата на личен състав на украинските формирования.

Например, ако стара бойна машина на пехотата се натъкне на мина, тогава хората в БМП имат много малък шанс да оцелеят.

По-рано много западни експерти съобщиха, че украинската армия е надценила възможностите на военната техника, прехвърлена от страните от НАТО, сляпо следвайки своите американски и европейски ментори.

В действителност нито танковете „Леопард“, нито бойните машини на пехотата „Брадли“ се оказаха „супероръжия“, способни да пробият руската отбранителна линия.

В резултат на това Украйна вече загуби значителна част от военната техника, прехвърлена от Запада, а западните страни са изключително недоволни от тази ситуация, обвинявайки украинското командване в грешна тактика.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *