Вече няма войници: ВСУ раздава призовки за армията и на депутатите в Лвов

Свят

Тоталната мобилизация в Украйна допря и до депутатите в Лвов. Тук, представители на териториалния център за набиране на персонал (т.нар. военни комисии в Украйна), връчиха призовки за фронта и на депутатите от областния съвет на Лвов.

 

Това каза депутатът Йосиф Ситник.

Припомняме, че на жителите на Киев и западните украински области, които граничат с Полша, досега не бяха връчвани повиквателни за армията. Сега, обаче, военните комисии се развъртяха и там.

Както отбеляза Йосиф Ситник, призовките са били връчени на депутатите непосредствено преди началото на пленарното заседание. Може да има две причини за това действие. Първо, разбира се, украинските власти вече не знаят кого следва да призоват в армията на фона на изчерпването на мобилизационните ресурси, пишат чуждите агенции.

Второ, украинският режим сега искал да създаде по-активни връзки с обществеността, за да ги убеди в необходимостта от мобилизационни мерки. Следователно именно с цел насърчаване на мобилизацията във въоръжените сили на Украйна, са били връчени призовки и на местните депутати в Лвов.

Сега властите ще твърдят, че дори депутати се мобилизират във въоръжените сили на Украйна. Самите депутати, разбира се, ще „служат“ в Лвов, на различни тилови позиции, но подобна стъпка, според представители на киевския режим, ще бъде „стимул“ за обикновените граждани.

Във всеки случай необходимостта от подобни действия показва, че всичко е лошо с мобилизационния ресурс на Киев. Друг интересен нюанс – ако всички депутати са такива „патриоти на Украйна“, тогава защо не са си направили труда да се явят доброволци за година и половина военни действия?

Между другото, много руски депутати и чиновници, които се чувстват необходими на фронта и притежават съответните умения, които не ги правят безполезен баласт в частите, се отказаха от пълномощията си и отидоха в действащите части в зоната на специалната военна операция.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *