Вече окончателно: Путин каза на Берлин и Париж, че подписва указ за независимостта на Донецката и Луганската народни републики!

Свят

Руският президент Владимир Путин информира германския канцлер Шолц и френския президент Макрон, че тази вечер подписва указ за независимостта на ДНР и ЛНР, съобщи ТАСС.

Путин уведоми за решението си двамата европейски лидери преди минути в разговор по телефона, съобщава руската информационна агенция.

По-рано днес по време на Съвета по сигурност, който събра на заседание, руският президент декларира, че днес ще вземе решение за това, което поискаха от него двете непризнати от международната общност републики – Донецка народна република и Луганска народна република.

Очаква се всеки момент Путин да направи обръщение към руския народ, за да обяви решението си.

Такива обръщения руският президент прави изключително рядко, само около Нова година, подчертават руските медии.

По време на заседанието на Съвета за сигурност му бяха докладвани данните за ситуацията по границата с Украйна и заловените украински нарушители, един от които е в плен, а петима са убити, както твърди руската страна. Унищожени са били и два украински БТР-а.

Украинските власти отрекоха това да отговаря на истината и призоваха Русия да затвори „фабриката за фейк“.

Но украинците скоро ще разберат, че Русия никога не си служи с фейкове и лъжливи информации. Защото тя казва истината право в очите. И защото няма господари, пред които да се отчита ежедневно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *