Вражеските оръдия, насочени срещу Донецк и Луганск замлъкнаха! Русия се върна!

Свят

Военни формирования на Руската федерация навлизат в Донецката и Луганската народни републики като сила, осъществяващи мира на тези територии.

 

Това става по силата на двата указа за признаването на независимостта на ДНР и ЛНР, които президентът Путин подписа. 

 

Руските войски влизат в Донбас като мироопазващи. Руските въоръжени сили са длъжни да подсигурят мира на територията на ДНР и ЛНР, следва от подписаните от Путин укази, сред които и договори за взаимопомощ, съобщиха руските медии.

Министерството на отбраната на Руската Федерация ще обезпечи посредством въоръжените сили поддръжката на мира на територията на Донецката народна република и на територията на Луганската народна република, се посочва в документите. Основанието е посочено в трета точка от указа. Освен това ръководитeлите на отцепилите се от Украйна области помолиха Путин за помощ.

 

Интерфакс съобщава за големи количества бронетехника, която вече навлиза на територията на двете републики. ТАСС отбелязва: „В Донецк и Луганск затихна звука на обстрелите и настъпи тишина. Русия се върна“.

На територията на ЛНР продължават да пристигат колони военна техника на Въоръжените сили на Руската федерация.

B coциaлнитe мpeжи вече има видeoĸaдpи oт влизaнeтo нa pycĸи чacти нa тepитopиятa нa двeтe peпyблиĸи, а уĸpaинcĸият пpeзидeнт Володимир Зeлeнcĸи oбяcни, чe щe въвeдe извънpeднo пoлoжeниe в югoизтoчнa Уĸpaйнa.

Засега няма подробности за това колко войници могат да отидат в двата региона и кога, но Русия и преди е обвинявала Украйна, че разполага със значителен брой свои войници на линията на съприкосновение със сепаратистите.

По-рано Путин подписа укази за признаване суверенитета и независимостта на Донецката и Луганската народни републики, без да се интересува от приказките на Запада, че подобна стъпка щяла да бъде незаконна и да провали дългогодишните мирни преговори.

Нещо повече. Владимир Путин попита Запада къде бяха те, когато цели осем години руското население на двете републики бе систематично унищожавано. И защо не осъдиха този нечуван в съвремието геноцид?!

В същото време Путин сключи договор за „приятелство и помощ“ с представителите на двете народни републики. Това даде възможност там да бъдат разположени руски войници.

„Искам да кажа направо: когато нашето предложение за равноправен диалог със САЩ и НАТО бе отхвърлен, Русия има пълно право да обезпечи собствената си безопасност и така и ще постъпи“, подчерта Путин.

 

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *