Взаимни обвинения между Израел и Палестина за нападението срещу болница в Газа

България отблизо Свят

Взаимни обвинения между Израел и палестинската страна за снощното нападение срещу болница в град Газа, при което загинаха най-малко 500 души.

Малко преди 21:00 часа ракета удари болница в квартала ал Зайтун в град Газа.

Палестинската страна обвини за нападението израелските сили. Тел Авив отрече да е изстрелял ракетата и от своя страна посочи като отговорна палестинската групировка „Ислямски джихад“.

Според израелската армия „след внимателна проверка на системите за наблюдение“, не израелски огън, а ракети на въоръжената групировка са поразили болницата. Според Израел, не е прецедент изстреляни от територията на Газа ракети, насочени срещу израелската страна, да паднат още в рамките на Ивицата.

Палестина обяви тридневен траур. Световната здравна организация и много страни, сред които Египет, Йордания, Катар и Турция осъдиха удара.

„Зверството, извършено от убийците от „Хамас“, дошли от Газа, е най-тежкото престъпление срещу евреи от Холокоста. Те са новите нацисти. „Хамас“ е „Ислямска държава“, на моменти са дори по-ужасяващи от тях. Така, както светът се беше обединил срещу нацистите, както беше единен в борбата си срещу „Ислямска държава“, така трябва да подкрепи и Израел, за да сразим „Хамас“, заяви Бенямин Нетаняху, премиер на Израел.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *