Виден експерт: Само руската армия може да реши проблема в Украйна! През лятото ще имаме друг свят!

Свят

Яков Кедми, виден военен и политически експерт, особено уважаван от хората в Русия, бивш ръководител на израелската тайна служба «Натив», разкри пред руската телевизия ITON, че благодарение на САЩ, русофобията е станала задължителна в западния свят. 

Но с русофобия, продължава експертът, не може да се разреши нито един проблем на която и да било държава. С русофобия може само да се задълбочат проблемите. Така стана и в Украйна. И то не без помощта, и под „вещото“ ръководство на САЩ и Великобритания.

Сега същите тези страни, и доста други, които са скочили в тяхната лодка, дават вид, че са много загрижени за мира в Украйна. Но изобщо не споменават, че самите те завъдиха нацбатальоните, които осем години вилняха в тази страна и убиваха хората, само защото са руснаци.

Сега тези страни реват, че искали дипломация, преговори, че трябвало цивилизовано да се реши конфликтът. Ами къде бяха цели осем години, когато президентът на Русия и руското ръководство призоваваха за същото? Когато искаха и молеха да се изпълняват достигнатите, макар и малки и незначителни, Мински споразумения?!  – пита с основание експертът.

Тогава „дипломацията“ не ги устройваше, заявява той. Защото киевската власт вилнееше в страната и осъществяваше истински геноцид над мирното население в Донбас. Сега, обаче, положението е друго. Сега трябва да се спасяват остатъците от убийствената за народа на Украйна власт. И затова външните сили реват за дипломация, разкрива експертът.

Но, времето за дипломация отдавна свърши. То свърши преди доста години. И въпреки че дипломацията не даваше никакви резултати, Русия се опитваше да помогне на хората в Донбас без военна намеса. Но Киев и Западът не само не позволиха да се установи мирен живот там. Точно обратното. Те хвърлиха цялата мощ на украинската армия до границите на двете Донбаски републики. Окопаха се и подготвиха ужасяваща кланица за руските хора там, посочи Яков Кедми.

Но Русия, добавя той, никога не изоставя своите. И затова Киев и Западът получиха „военно-технически“ отговор, както го определи президентът Путин.

И сега всичко ще се реши на бойното поле, категоричен е Кедми. Не с дипломация, и не с преговори. Защото те отдавна вече не са достатъчни за регулиране и постигане на траен мир в Украйна. Защото докато не се демилитаризира и денацифицира страната, спокоен и мирен живот не е възможен.

Проблемът в Украйна, твърди специалистът, може да се реши единствено от руската армия. И тя ще го реши, добавя той. Категорично и окончателно.

През лятото ще имаме друг, различен свят. И тогава ще видя целия този боклук, как ще се държи”, не скри презрението си към русофобите Яков Кедми

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *