Кремъл категорично: Руската армия поема пълен контрол над големите градове в Украйна!

Свят

Руското министерство на отбраната започва операция по поемане на пълен контрол над големите градове в Украйна, като същевременно гарантира максимална сигурност за мирните граждани.

Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков по време на брифинг.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че споменатите населени места в момента са практически обкръжени, с изключение на зоните, използвани за наложителна евакуация.

Според Песков поемането на контрола върху големите градове се налага, заради усложнената хуманитарна и политическа обстановка след срива на Киевската власт, която вече не може да осигури нормален живот на хората в големите населени места.

Обстановката се усложнява от вилнеещите престъпни банди и националистичните батальони, които вече не се подчиняват на никого и зверски преследват и убиват мирните жители. Заради това спешно е необходимо руската армия да поеме контрола и осигури необходимия ред и спокойствие в градовете, добави Песков.

Той заяви, че не може сега да разкрие как ще бъде осъществено това, но отбеляза, че то ще бъде осъществено съвсем скоро и в интерес на мирното население, което търпи многобройни издевателства в украинските градове.

Tagged

1 thought on “Кремъл категорично: Руската армия поема пълен контрол над големите градове в Украйна!

  1. Укрите ги чака голяма хурка! Те ще я консумират заедно с къделята, защото това заслужиха с непомерното си нахалство и простотия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *