Вижте кой се съгласи да стане правосъден министър! България имала нужда от „убавец като него“

България отблизо

Вчера гръмна новината, че правосъдният министър Данаил Кирилов е подал оставка. Веднага след това се появи и първа версия защо се е стигнало до това.

Междувременно стана ясно, че стяган за поста е професорът по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки, но той заяви, че все още не е взел своето решение.

Неочаквано обаче друг човек заяви, че е „приел да поеме правосъдното министерство“.  „Скъпи приятели, от тази висока трибуна съм длъжен да кажа, че току що приех да поема правосъдното министерство“, това написа в личния си фейсбук профил Венци Мицов. Ето какво още сподели той с типичното си чувство за хумор (публикуваме думите му без редакторска намеса): „Уговорката ми с управляващата коалиция е, че ще мога да съвместявам правосъдието и федерацията по художествена гимнастика!

Благодаря ви за доверието!!! MAJKA BALGARIQ има нужда от убавец като моя милост!!!“.

Заради оставката на Кирилов продуцентът Виктор Димчев пък заяви, че той е станал жертва на пропагандата машина на опозицията.

В шеговития пост на Мицов има и малко истина. Явно в България няма значение кой на какво ще е министър, защото решенията не ги взема той. И на практика всеки може да стане министър на всичко.

За разсеяните припомняме, че:

Венцислав Емилов Мицов, популярен като Венци Мицов, е музикант. От 1993 до 2004 година е клавирист на група „Хиподил“ , а от 2006 до 2012  – на групата „Светльо & The Legends“.

От октомври 2015 година е   общински съветник в СОС , като представител на партията „Глас народен“  и на „Политическа група 5“; заместник-председател на постоянната комисия за връзки с гражданското общество, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и член на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *