Виктор Димчев измени на себе си: Президентът каза, че имало нужда от лидерство! Той не е ли лидер?!

България отблизо

„Когато държавният ти глава и върховен лидер каже „Имаме нужда от лидерство“, когато определи хора като Лупи, Манолова, Дионисий и подобните им като „Братството на почтените хора“ и „героите на гражданската доблест“, останалите хвърлени на вятъра думи звучат наистина непразнично, невдъхновяващо, немотивиращо“.

Така фотографът Виктор Димчев, който от първия ден на протестите в София след числеността им, определи новогодишното слово на президента Румен Радев.

„Просто когато си начело, не можеш да определяш така в едно тържествено поздравително слово: „трудна и разломна година, мъчителна адаптация, самотни и в недоимък, опечалени и обезверени, сполетялото ни бедствие, епохата на егоизма, лъжата, беззаконието и корупцията, местните дерибеи, антимафиотският консенсус, несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие, радикална промяна, фалшификациите на вота, пандемията на страха, демонтажа на порочния управленски модел“.

Но както сам Радев казва „През 2021-а година два пъти ще отидем на избори“. Остава ни да се надяваме, че след тях няма да слушаме още няколко години кабинетни политически мрачнотии, сервирани като празнично слово“, написа Димчев в своя фейсбук профил.

Нека кажем на Виктор Димчев, че той много добре знае за какво говори президентът Радев. Няма как да не знае, че ГЕРБ вече десет години управляват и хората вече искат промяна. Дори имаше протести няколко месеца. Следователно, най-логичното бе Борисов и ГЕРБ да подадат оставка. Но това не стана.

Затова констатациите на президента са толкова мрачни. заради тази управленска безпардонност, която не зачита волята на народа.

И така ще бъде, докато не се чуе народният глас. И ГЕРБ не напуснат властта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *