Вили Лилков и съветниците от „Синя София“: Ще освободим София от всички комунистически паметници и символи!

България отблизо
Между двата тура на местните избори нямаше сблъсък на идеи за София. Лидерите на политическите сили, които се сблъскаха на балотажа подмениха диспута на кандидатите. Те се появиха на терена, започнаха да се борят по между си.

Темите за София се подмениха с геополитически, намеси се и Путин. Това коментира в студиото на „Твоят ден”по NOVA NEWS Вили Лилков от коалиция „Синя София“.

 

Той уточни, че заедно със съветниците от „Синя София“ ще се опитат да освободят града от комунистическата символика. Ще се махнат всички паметници, плочи и имена, които ни свързват с тъмното минало и влиянието на Русия, за да докажем, че сме демократи.

„Големият въпрос пред София е бюджетът и идващата зима. Бих работил добре с всеки, който подкрепя смислени каузи. Ще подкрепяме добрите каузи за софиянци”, каза Лилков. Според него изборът на председател на съвета ще е залогът за съставяне на мнозинство.

Вили Лилков подчерта, че трябва да спре усложняването на изборния процес и да има по-добра подготовка на изборните комисии. „Ниската избирателна активност идва от там, че партиите не предлагат истински сблъсък на политически идеи”, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *