Терзиев с първи думи като кмет на София, Кирил Петков сипе люти закани за политическо земетресение

България отблизо

Искам да благодаря на всички хора, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е бавна, но от днес е необратим процес. Няма кмет, който да разчита от днес нататък, който да разчита на клиентелистка подкрепа и феодална зависимост. Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод изборната победа на Васил Терзиев в София. 

„Искам специално да благодаря на едно момиче от нашия щаб, което беше прието в болницата от изтощение“, допълни той.

 

Думата взе и Васил Терзиев: „Искам да започна с големи благодарности“.

„Искам да благодаря и на политическите партии, които застанаха зад мен“, добави той.

Той изтъкна, че е постигнато много сериозни представителство сред районните кметове – 19 за коалицията в София.

„Сега предстои по-трудното нещо, което е да докажем, че освен да печелим избори, можем и да управляваме“, заяви Терзиев.

„Можем да ви обещаем, че ще работим изключително мотивирано тези 4 години, че това, което сме обещали, може да се случи. Че може да има едно по-различно управление“, изтъкна той.

„Ще работим София да бъде градът на големите мечти“, обеща той.

За нас важното нещо е изборната комуникация. Не само до изборите, но и след изборите. Да може да знае всеки гражданин какво се случва и защо се случва“, обясни Терзиев.

„И аз и екипът ми ще работим за интересите на всички софиянци. Ще бъда кмет на всички софиянци – и тези, които ме подкрепиха, и тези, които не подкрепиха, и тези, които не гласуваха“, увери Терзиев.

„Днес е един хубав ден и всички ние ще запретнем ръкави, за да можем да започне да работим по проблемите на общината“, завърши оптимистично той

Борис Бонев от „Спаси София“, който беше избран за общински съветник, заяви от своя страна: „В този хубав ден се случи едно истинско политическо земетресение в България“.

„Това е разгромна победа на досегашния модел. Гражданите на София възложиха именно на нашето обединение огромната отговорност да променим София“, подчерта той.

„За мен е особено емоционален този момент. Това е 14-годишна битка, в които посветих живота си София да бъде по-добро място за живот“, призна Бонев.

„Днес имаме кмет на София и 19 районни кметове. Трябва да благодарим и на другите десни избиратели, които са извън нашата коалиция. Реално дори знаем – че и г-н Борисов с неговата подкрепа, въпреки че повечето избиратели на ГЕРБ гласуваха за Ваня Григорова, хората, които гласуваха за дясна София – и от ГЕРБ, и от Синя София, всъщност направиха тази разлика“, заяви Кирил Петков.

„Варна показа, че може да си вземе града обратно. Пазарджик показа, че няма крепост в България, която да е по-силна от желанието на хората за промяна. Хората в Благоевград казаха: „Ние не се примиряваме с факта, че сме станали един от най-бедните региони в България. Ние вярваме, че нашето бъдеще може да бъде различно“, каза той.

„Тази искра, която запалихме преди 3 години, вече пламна сериозно. Може да каже повече от 1/3 от всеки българин ще бъде управляван от кмет от нашата коалиция. Това е една голяма отговорност“, добави той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *