ВИНОВЕН до доказване на противното: Прокуратурата НЯМА доказателства за обвинението срещу Елена Йончева! Но БЕСНИЯТ натиск продължава!

България отблизо

Специализираната прокуратура все още не е публикувала подробности, от които да стане ясно в какво всъщност се състои обвинението, което бе повдигнато срещу Елена Йончева.

На сайта на Специализираната прокуратура, в информацията за обвинението към Йончева, е споменато само, че предстои да получат обвинение още трима души, което заяви и зам.главния прокурор Иван Гешев.

Това съобщава http://epicenter.bg в своя статия, посветена на „грешката“ на btv. На сайта на телевизията вчера в 15,58 часа бе съобщено, че на Елена Йончева били отпуснати 25 милиона евро от изпълнителния директор на банка КТБ Александър Панталеев.

„Информацията“ на сайта на btv гласи буквално следното:

„Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит на Елена Йончева от 25 милиона евро! Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева“.

„Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ“.

„Специализираната прокуратура твърди, съобщава БТВ, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро.
Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 000 лева, но ще се обжалва. Обвиненият отказа коментар.“

В 18:03 ч. обаче, тази „информация“ на БТВ бързо беше поправена. В нея вече липсваше фразата, която свързва Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро.

„Не е възможно на Елена Йончева да бъде отпуснат такъв кредит, това може да стане само на фирма, станала е грешка на сайта на БТВ“, заяви пред Eпицентър бг Канна Рачева, автор на репортажа за обвинението срещу Александър Панталеев.

Ето така стават нещата в България. Прокуратурата не е предявила никакви аргументи, които да подкрепят обвинението срещу Елена Йончева, а btv вече прави „грешка“ и съобщава на цяла България, че Елена Йончева е изпрала не 600 хиляди ЛЕВА, а 25 милиона ЕВРО. Да не говорим, че тези 600 хиляди лева са били отпуснати за журналистически разследвания и на тяхна база изработване на документални филми за зверствата на ислямистите в Алепо, Сирия, както и за пълзящата ислямизация на България и Европа и за много други разследвания, които смелата журналистка осъществява под огъня на куршумите и избухващите снаряди в най-размирните кътчета на планетата.

Толкова за медийните бухалки на властта.

Специализираната прокуратура иска 20 000 лева от Елена Йончева, за да не я вкара в затвора, а в същото време не е представила никакви доказателства по обвинението за пране на пари, което повдигна срещу Елена Йончева.

Аргументите на обвинението ги няма нито на сайта на прокуратурата, нито пък са предоставени на самата Елена Йончева, за да се види какви са основанията за едно толкова сериозно обвинение.

Но защо се чудим, когато управляващите се мъчат да прокарат през парламента поправки в Наказателния кодекс, според които следствието да има право да задържа хора, дори деца, без да им даде възможност да се обадят на адвокат, нито дори на близките си. Така е действала само Средновековната инквизиция. При нея всеки е виновен до доказване на противното.

За съжаление, май така действа и „правовата“ държава при управлението на Борисов.

Но истината винаги изплува от мрака на властовите и медийни заблуди. А и Елена Йончева е приготвила страшен кошмар за властимащите. И той няма да е последния. Докато всички заедно не ги изметем завинаги от властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ВИНОВЕН до доказване на противното: Прокуратурата НЯМА доказателства за обвинението срещу Елена Йончева! Но БЕСНИЯТ натиск продължава!

  1. Безнаказаност за недоказани обвинения – нова добра платена професия в българските медии,а прокуратурата спи и народът спи…няма ли събуждане от този тежък махмурлийски сън!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *