Висш съветник на Румен Радев обяви: Трябва ни президентска република!

България отблизо

Анализаторът Слави Василев, съветник от екипа на президента обяви в предаването „Офанзива“, че България няма да може да излезе от герберското блато без помощта на президента.

Слави Василев надълго и нашироко обясни „опасната“ идея. Най-големият успех на Румен Радев е, че излезе на площада и каза „Вън, мутрите“. Най-големият му пропуск е, че лятото трябваше да даде нов тласък за промяна. Трябваше да сложи на масата своите предложения за промени в Конституцията. В сравнение с недомислените и направо абсурдни предложения на Борисов и ГЕРБ за промени в основния закон, идеите на президента щяха да блеснат с нова сила, каза по Нова телевизия политическият анализатор и член на Стратегическия съвет към президента Слави Василев.

Промяна на управленския модел и оздравяване на отношенията между гражданите и държавата ще предложи Стратегическият съвет към президента. Василев добави, че противопоставянето между институциите не е било желание на президента, но при създалата се ситуация това е бил „единствения изход“.

Василев обясни, че целта на възникналата конфронтация е Борисов да се опита да неглижира президента и да спечели малко доверие от хората. След това обяви, че най-прекият път към рестарт на системата е предложението на президента за промени в Конституцията, което е в компетенцията на Велико народно събрание.

„Рестарт на системата без президента няма да може да се случи. Затова трябва да вървим към президентска република“, отсече Василев. След това добави, че Народното събрание има такъв нисък рейтинг, защото „народните представители не представляват народа, а своята партия“. Обясни, че за него мутрите  били овластените хора, а премиерът ръководи „целия парад“.

Накрая даде и обяснение за датата на вота. “ Тъй като е Великден в голяма част от страните на Запад, това ще улесни придвижването на българите до Консулствата, за да гласуват. Няма да има много хора по улиците, ще се избегнат струпвания“, заяви анализаторът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *