Виталий Москаленко: България трябва да даде старото руско оръжие на Украйна! И сега ни подкрепя, но го прави тайно

България отблизо
Вярвам, че определено решение ще се приеме от страна на България и тя ще организира доставки на оръжие. Вярвам, че рано или късно България ще направи такова действие. Тя трябва да даде старо руско оръжие на Украйна. За сметка на това да се превъоръжава българската армия със съвременно натовско оръжие. Надявам се, че след изборите ние можем да повдигнем пак този въпрос и да го активираме.

Това каза по НТВ посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко. Той допълни още:

 

България трябва да бъде по-решителна и да разбира, че заплаха има и тя няма да изчезне, ако се приеме решение /бел. ред – за газа/. България е избрала да се движи като натовска държава. Трябва да действа синхронно като цяла Европа. Има колебания, размишления, свързани с газовите доставки, нафтата и т. н.

 

България поддържа Украйна в нейната справедлива борба. България еднозначно заема страната на правдата, поддържайки санкциите срещу Русия. Има помощ от България, но тя не е особено афиширана. Може да е чрез трети страни. Официално няма помощ, но от друга страна има. Има определени раздвижвания по въпроса за ремонт на техника. Не мога да кажа нещо резултативно. Но има договорки и планове, които се надявам да се реализират.

 

Това не е наша война са си казали хората и когато Хитлер навлизаше в европейските страни. Сега това се случва в центъра на Европа. Русия продължава своята офанзива. Това е жестока опасност, която няма да изчезне и да се изпари. Ситуацията не може да е като тази преди февруари т. г. Светът е променен. Няма да стане така – нека да има мир, за да има газ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *