Владимир Путин към Запада: Русия няма да се подчинява на закони, които са измислени от чужди държави и после са наречени „международни“!

България отблизо

Президентът на Русия Владимир Путин подписа пакет от закони, които позволяват конституцията на Руската федерация да има върховенство пред международни договори и решения на междудържавни органи в случаи, когато те са в конфликт с руския основен закон, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Русия се управлява и живее по руския основен закон, а не по законите, които измислят западни чиновници и после наричат „международни“. И така е логично, понеже Конституцията и другите закони на Русия са законодателната основа, която е приета от нашите граждани с пълен консенсус, а за „международните“ западни закони народът в Русия не е и чувал“, заяви лидерът на Руската федерация.

Кремъл обяви още, че всички руски задължения по международни договори остават в сила и Москва остава изцяло ангажирана с международното право.

Поправките се отнасят до гражданския, гражданско-процесуалния, наказателно-процесуалния и административния кодекс, както и до 115 руски закони.

Новите закони предизвикаха оправдан страх сред правозащитници от НПО-та в Русия, които получават финансиране от чужбина, и които руската държава обяви за чужди агенти. Страхът им идва от гузната съвест, защото е недостойно да вземаш пари от западни разузнавателни служби и да работиш в техен интерес, а не в интерес на своята родина.

Промените са част от голям брой законови и конституционни поправки, одобрени тази година. Те включват и такава, която позволява на Владимир Путин да се кандидатира отново за президент още два пъти, след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г.

Това, което се случи в Русия с одобрението на руския народ е още едно подсещане, още един начин, Западът да разбере, че никога няма да управлява в РФ, където единствената дума, която се чува е думата на руския народ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *