Владимир Путин отправи драматичен призив към руския народ! Заговори за „удар в гърба“ и „предателство“

Свят

Руският президент Владимир Путин определи действията на ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ и Евгений Пригожин като удар с нож в гърба и предателство към страната.

„Това, което виждаме, е удар в гърба на нашата държава и народ.“  Това заяви руският президент Владимир Путин, който в обръщение към нацията коментира случващото се в Русия от тази нощ.

„Имаме работа с предателство.“ Всички, които са подготвили въоръжен бунт, ще понесат неизбежно наказание“, обеща президентът. Той се обръща към „руските хора, военните и службите за сигурност, както и към онези, които са били тласнати по пътя на въоръженото въстание чрез измама и заплахи“.

Лични интереси доведоха до предателство на страната ни и на каузата, с която се борят нашите въоръжени сили“, заяви руският президент Владимир Путин на фона на действията на ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Всички, които са тръгнали по пътя на предателството, ще бъдат наказани и ще бъдат подведени под отговорност. Въоръжените сили получиха необходимите заповеди“, допълни още руският лидер.

„Ще защитим руския народ и страната си от всичко, дори от вътрешното предателство, което се случи. Тези, които бутат Русия към преврат, ще отговорят за действията си“, каза Путин и призна, че ситуацията е сложна в Ростов на Дон.

Той сравнява действията на ЧВК „Вагнер“ със ситуацията от октомври 1917 г., наричайки ги „предателство“ и „измяна“.

„Сблъскваме се с предателство, прекомерните амбиции доведоха до предателство спрямо Русия“, казва Путин и обещава „скорошно наказание“.

Заплашен е суверенитета и независимостта, по думите на Путин и той призова за „единство, консолидация и отговорност“, за да „остане Русия като хилядолетна държава.“

Източник Нюз.бг, БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *