Владимир Путин постави пръст в раната: Протестите в САЩ са признак на дълбока вътрешна криза!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че протестите срещу расизма в САЩ са признак на дълбоки вътрешни кризи в страната, информира АФП.

Това са първите коментари на Владимир Путин за ситуацията в Щатите. 

„Това, което се случи, е признак на дълбоки вътрешни кризи„, каза руският лидер в интервю за Россия-1, след като беше помолен да коментира събитията в САЩ през последните седмици.

Той добави, че тези кризи тлеят отдавна в Щатите.

Владимир Путин свърза безредиците с пандемията от коронавируса. Според него, това „показва, че има проблеми. Свързаните с борбата срещу коронавируса неща хвърлиха светлина върху по-общите проблеми“, продължи той.

Путин разкритикува протестите срещу расизма в САЩ, които прераснаха в насилие.

Ако това е борба за естествени права, за юридически права, превърнало се в хулиганство и бунтове, не виждам нищо добро за държавата, смята той.

Руската телевизия пусна част от интервюто, което ще бъде излъчено в неделя вечерта. Това е първото интервю на Владимир Путин от началото на пандемията.

Той посочи разликите между ситуацията в САЩ и Русия по отношение на здравната криза. „Слава Богу, ние излизаме от ситуацията с коронавируса с минимални загуби. В Щатите не се случва това“.

Заразените общо в Русия са 528 964, докато в САЩ те са над 2 милиона заразени.

Путин разкритикува липсата на силно лидерство по време на здравната криза в САЩ. „Президентът на САЩ казва, че трябва да се направи това и това, за да се спрат изстъпленията по време на протестите, а губернаторът най-нагло му  заявява да ходи някъде си „, поясни президентът на Русия.

„Какво е демокрацията? Това е власт на народа, това е правилно. Но ако народът избира най-висшите органи, тогава най-висшите органи на властта, надарени с доверието на хората, имат право да организират работата на изпълнителните органи на властта по такъв начин, че да гарантират интересите на огромното мнозинство от населението на страната. А, какво става в САЩ? Тук президентът казва: „Необходимо е да се направи така и така“, а на място там, губернаторите казват: „Махай се“, посочи руският лидер.

Според него, тук проблемът e, че груповите интереси, партийните интереси са поставяни по-високо от интересите на цялото общество и интересите на народа.

„Съмнявам се, че в Русия някой в правителството или регионите ще каже „ние няма да направим това, което правителството казва, каквото президентът казва, ние мислим, че е неправилно“, коментира Путин по повод протестите в Америка.

Припомняме, че в края на май, в американските градове избухнаха протести и безредици след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше убит по време на арест от американската полиция. Нов кръг на протестите беше борбата с паметниците – протестиращите призоваха да се демонтират паметниците на конфедерацията. Самите протестиращи разрушиха доста паметници. В Портсмут беше изхвърлена статуя на един от основателите на Конфедерацията, а статуята се срина върху един от демонстрантите, който изпадна в кома.

В края на интервюто, Владимир Путин заяви още, че светът щеше бъде много по-опасен, ако Русия не беше заела своето достойно място в него. Руският лидер нарече стабилността в Русия приоритет на президентската власт и също така обяви новото руско оръжие, което ще парира всички ходове на САЩ. И това е оръжие, което неутрализира все още несъздаденото хиперзвуково ядрено оръжие на Вашингтон, предава агенция „Взгляд.ру“.

Tagged

1 thought on “Владимир Путин постави пръст в раната: Протестите в САЩ са признак на дълбока вътрешна криза!

  1. Я НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА ЛЕТЕЦ-ГУБЕРНАТОВА НА КЕ НЕФА – КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ 🙂 ПИЛОТ НА МАЛКИ КЕ НЕФИ 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *