Изненада: Балонът на Борисов се спука! Гърция пуска масово лекарство срещу коронавируса!

Свят

Пет тона от лекарството за борба с маларията хлорохин са били изпратени от Индия в Гърция.

Това става по договорка между двете правителства, пише greekreporter.com.

Гръцките власти са успели да внесат 5 тона хлорохин от Индия и производството е започнало веднага.

Медикаментът е предназначен за оборудване на Националната здравна служба на Гърция.

Употребата на хлорохин бе определена от Световната здравна организация като „обещаваща“ в борбата с коронавируса COVID-19.

„Хлорохинът е лекарство, което е тествано и ранните му резултати предполагат, че той може да има положителен ефект върху лечението на пациенти с коронавирусна инфекция“, заяви Димитрис Филипу, президент на Гръцката национална агенция по лекарствата или EOF.

Гръцката медицинска индустрия също е започнала производството на хлорохин. Според Филипу, който даде изявление днес пред ERT1, лекарството ще бъде достъпно още утре, петък, като се започне с болниците на страната.

Хлорохин, лекарство, което се използва предимно за профилактика и лечение на малария, е на пазара от 40-те години. Превод и редакция: БЛИЦ.

И сега големият въпрос е какво чака нашето правителство?! Защо не внесе от някъде суровина за производството на това лекарство?! Защо то е достъпно само за лечението на олигарси като Домусчиев?!

Нима обикновените хора трябва само да чакат поредната сводка на Щаба?! И да се чудят дали някой ще може да им помогне, ако се разболеят?!

Нещо повече. Приложението на това лекарство хлорохин прави ненужни апаратите за обдишване, понеже, когато пациентите се лекуват с него, те не развиват такава дихателна недостатъчност.

Следователно, още от началото беше ясно, че трябва да се набави такова лекарство при положение, че от никъде не можем да се сдобием с дихателните апарати, които са крайно недостатъчни в целия свят. Но…Борисов само се хвалеше по телевизиите как ние сме били взели първи мерки и сме били първенци в Европа.

Първенци, друг път! Ето че гърците ни изпревариха. И то само с един удар. Но удар, насочен към лечението на хората. Не към запирането им като затворници в домовете, без движение, без слънце, с неминуемо затлъстяване, което ще дава зловещи резултати в бъдеще.

Така че нека Борисов да не се хвали, а да действа. Нали е голям международник. Или май само той се мисли за такъв. А иначе в света никой не го и познава.

Автор на коментара Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

2 thoughts on “Изненада: Балонът на Борисов се спука! Гърция пуска масово лекарство срещу коронавируса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *