Владимир Путин предупреди за голяма заплаха, свързана с нахлуването на турската армия в Сирия!

Свят
Руският президент Владимир Путин заяви, че хвърлените в затвори терористи от ДАЕШ („Ислямска държава“) могат да избягат в резултат на военната операция на Турция в Сирия, което ще доведе до възраждане на екстремистите в региона.

За тази нова голяма опасност говори руският президент Владимир Путин на срещата на върха на Общността на независимите държави/ОНД/, цитиран от „Франс прес“ и news.bg .

Путин изтъкнал, че кюрдите, които охраняваха хиляди хвърлени в затворите бойци на ДАЕШ, сега бягат, след като Турция предприе артилерийски и въздушни удари в сряда.

Не съм сигурен дали турската армия ще успее да вземе това под контрол – и колко скоро“, коментира Путин по време на посещението си в туркменската столица Ашхабад.

Това е реална заплаха за нас„, каза руският държавен глава по време на среща с държавните ръководители на Общността на независимите държави (ОНД), в която членуват Русия и бивши съветски републики.

„Как ще се движат и накъде“, запитал Путин за ислямистките бойци, допълвайки: „През турска територия? През други територии?“

„Ние просто трябва да разберем това, да знаем и да мобилизираме ресурсите на нашите служби за сигурност, за да неутрализираме тази възникваща нова заплаха“, добави той, без да дава повече подробности./news.bg/

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *