Владимир Путин: С победата над хитлерофашизма Съветският съюз и Русия промениха историята на Европа и света! Грандиозен парад на Червения площад в Москва!

Свят

Грандиозен военен парад в чест на 76-та годишнина от победата на Съветския съюз над хитлерофашистките пълчища започна на Червения площад в Москва. На трибуната са Владимир Путин и ветерани от Великата отечествена война.

 

Държавният флаг на Руската федерация и знамето на Победата – бойното знаме на 150-та стрелкова Идриска дивизия бяха изнесени на Червения площад под звуците на песента „Священная война“.

Парадът се ръководи от главнокомандващия Сухопътните войски армейски генерал Олег Салюков, а министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу приема парада.

В рамките на парада, над 12 хиляди военнослужещи ще дефилират по Червения площад. В тържествен марш, ще преминат над 190 единици военна техника. Очаква се 76 хеликоптера и самолета да летят над столицата Москва.

В своето тържествено слово Владимир Путин заяви, че няма оправдание или прошка за тези, които “ отново чертаят агресивни планове“. Президентът Путин, който е и главнокомандващ на руската армия увери, че Русия ще защитава твърдо националните си интереси и ще гарантира правата на руския народ.

Президентът на Русия нарече победата във Великата отечествена война събитие с колосално значение за съдбата на целия свят. Държавният глава обеща, че страната винаги ще помни подвига на съветския народ, който в най-трудното време на войната беше сам срещу врага.

Винаги ще помним, че съветските хора извършиха този величествен подвиг, в най-трудното време на войната, в решителните сражения, които определиха резултата от битката срещу фашизма. Нашите хора бяха единни в трудния, героичен и жертвен път към победата, биха се не на живот, а на смърт, на всички военни рубежи, в най-ожесточените битки на сушата, в морето и във въздуха „, завърши Владимир Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *