Радев каза какво празнуваме днес, посочи престъпление на Борисов и каза кой ще е служебният премиер!

България отблизо

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния воин в центъра на София по повод 76 години от края на Втората световна война. 

Именно там държавният глава коментира отново политическата обстановка у нас.

Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството“. Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. “ България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.“, заяви още Радев.

Той бе попитан как ще отговори на премиера в оставка Бойко Борисов, който каза, че „сега Европа пести всеки цент, а ние харчим за нови избори и шоу в парламента, което струва по 19 милиона на ден.“

Вече говорих по този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпа от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание“. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим“, каза Радев.

Държавният глава коментира и кога ще издаде указ за назначаване на служебен кабинет и следващи избори.

„Вече обясних и е важно да го кажа още веднъж. На 4 юли категорично не можем да идем на избори, защото няма Централна избирателна комисия, която да се справи. Така че, за да има избори на 11 юли, то трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство.

Ще направя всичко възможно така, че по възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.

Знаете, че служебното правителство има малък времеви мандат, но с големи отговорности и очаквания“, каза Радев.

Той бе попитан кой ще е служебен премиер, но каза следното: „Българин, мъж и мисля, че това е достатъчно“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *