Владимир Шейтанов го каза: Манипулации белязаха изборите за ЕП!

България отблизо

Най-напред в изборите се намесиха така наречените мъртви души. Защото избирателните списъци не са променяни от години. След тях все още се намират хора, които отдавна не са между живите. Тези „души“ не рядко гласуват.

Избирателите в чужбина също са начин за манипулация. Българските посолства в чужбина нямат пълни списъци на българските граждани на територия на приемащата страна. Избирателите в чужбина често се водят в списъците в България и понеже те не гласуват в чужбина, някои им ползва местата за гласуване в страната. А проф. Константинов сам призна, че в чужбина са гласували много малко хора.

Манипулациите на гласовете при отчитането се извършват от момента на отваряне на избирателните урни и завършват до окончателното съобщаване на изборните резултати.

Опити за такова манипулиране могат да се извършват от СИК, през РИК/ОИК, до ЦИК, в т.ч. и чрез служители на Информационно обслужване.

Тази година, за първи път, се очаква внимание да се отдели на манипулациите при машинното гласуване, и по-скоро софтуерни пробиви в системата на работа на тези машини. Въпросните машини (т.нар. венецуелски машини) са взети под наем, въпреки предварителните данни за тяхната съмнителна сигурност от пробиви.

Управляващите рекетират бизнеса, чиновниците, хората, които работят в големите фирми, зависими от държавни поръчки. Общинските предприятия се разрастват неимоверно в последните години. Дори се превръщат в мега структури. Основно поприще са дейностите по благоустрояване – озеленяване, сметосъбиране и сметоизвозване, различно изкопно-строителни работи, за които назначават маргинализирани групи, което назначение им осигурява общинско жилище – това отново срещу гаранция за глас.

Ето така, и по още много начини Борисов и ГЕРБ спечелиха „убедителна“ победа на евроизборите. Но тези избори не са единствените. Нито най-важните. Има и други, на които народът ще спечели. И то ще разгроми ГЕРБ и Борисов, и цялата му партийка.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *