ВМРО бесни: Клип на турски език разяснявал как се гласува с машините!

България отблизо

От партия ВМРО внесоха сигнал до ЦИК срещу ДПС за изборите в Турция. Мотивът им е, че националните турски медии водят открита агитация в полза на Карадайъ и ДПС.

Турските медии призовавали изселническите организации да отидат да гласуват, като заведат и младите си роднини. Става дума за над 300 хиляди души, които освен турски имат и български паспорт, съобщиха от

Според воеводите, се прави опит за държавен преврат чрез гласове за кандидат-президент, който смята именно Турция за своя родина.

Според сигнала, вчера в Турция се въртял клип на турски език, който разяснявал как се гласува на машината и как да се гласува конкретно за кандидатите на ДПС. Това ще изкриви изборния резултат, опасяват се авторите на сигнала.

Предупрежденията на политиците от ВМРО са, че за пореден път ще има подмяна на вота и то от хора, които нито могат да пишат, нито могат да четат на български език.

Припомняме, че през април по предложение на ИТН и с подкрепата на ДБ, Мая Манолова и ДПС Изборният кодекс беше променен. В резултат на това вместо да има 20 секции, в момента в Турция има разкрити 126 секции за гласуване.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *