Изненада: Украйна моли Русия за помощ от коронавируса!

България отблизо

Депутат от Върховната Рада на Украйна призова правителството да се обърне към Русия за помощ в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция.

Такова изявление украинският парламентарист направи в медията NewsOne. Според депутата, украинските власти трябва да поискат подкрепа от Русия в трудната епидемиологична ситуация с коронавируса, за да запазят хората в страната. Освен това, за подобни цели, според украинския парламентарист, трябва да се поднесат извинения на „комунистическата“ КНР, защото бързо се е справила с вируса, докато в Украйна много се съмнявали в това.

„Смятам, че трябва да се обърнем към Русия за помощ – тук няма нищо срамно: когато става въпрос за живота на хората, това трябва да се направи“, заяви в прав текст депутатът от украинския парламент.

Според парламентариста, Русия е една от малкото страни, които могат да помогнат на Украйна по този въпрос. Затова продължителното „флиртуване“ със стратегически изгодни партньори трябва да приключи. Според парламентариста, тези страни отдавна доказват безразличието си към бедите на Украйна, и многократно потвърждават това със стотиците неизпълнени обещания, съобщава rueconomics.ru.

Tagged

2 thoughts on “Изненада: Украйна моли Русия за помощ от коронавируса!

  1. Украйна,що не се обърнахте към Е.С.,САЩ?Нали щяхте да водите война с РУСИЯ?СМЕШНИЦИ!!!

  2. E, разликата между това, Украйна да моли и това, един депутат да предлага, е доста големичка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *