Внимание: Гешев слага прът в колелата на служебното правителство!

България отблизо

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай Малинов – лидер на политическата партия „Възраждане на Отечеството“ и лидер на движението „Русофили“.

 

„Обвинението е за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна.“ Досъдебното производство е образувано по реда на чл.212, ал.1 от НПК.

От прокуратурата докладват, че са били проведени множество процесуално-следствени действия, като разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

По темата проговори и обвиненият пред Нова телевизия:

„Досега се отправяха голословни обвинения и аз нямах възможност по никакъв начин да отговоря. Бяхме 1 на 1 с прокуратурата, докато сега ще има съдия.

Това, за което човечеството се е борило векове наред – съдът да правораздава, а не прокуратурата. Сега предстои да видим техните доказателства за моя шпионаж, който аз казвам, че е смешен и обиден.

Тук става дума единствено и само за геополитика”, каза той.

Припомняме, че на девети септември 2019 г. председателят на Национално движение „Русофили“ и на политическа партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов бе обвинен в шпионаж в полза на Русия, заедно с бившия главен редактор на в. „Дума“ Юрий Борисов. Малинов бе арестуван, а Борисов бе разпитван като свидетел.

Един месец по-късно стана ясно, че много трудно може да се докаже някаква вина на Николай Малинов, и то особено за шпионаж. И той бе освободен, но със забрана да напуска страната. В началото на ноември 2019 г. съдия Андон Миталов разреши на лидера на русофилите да посети за няколко дни Русия. Поводът бе покана от руския президент Владимир Путин, който предложи Николай Малинов за една от най-високите руски държавни награди, заради неуморната му работа за развитие на българо-руските отношения.

После Държавният департамент на САЩ санкционира съдия Миталов. Българските разследващи органи, обаче, не откриха никаква вина в действията на съдията.

През същия ноември 2019 г. Николай Малинов стана първият българин награден с едно от най-високите руски отличия и то от ръцете на самия президент на РФ.

И явно точно заради това, Гешев и Борисов се опитаха да обвиняват и доказват някаква вина на Малинов, в отчаян опит да измолят индулгенция за себе си от Вашингтон. Индулгенция те не получиха, а само навредиха на България, понеже руските туристи заобикаляха страната ни, което нанесе сериозни финансови вреди на държавния бюджет.

И сега Гешев, с късна дата опитва да възобнови брадясало дело, по което няма никакви годни доказателства за предявеното обвинение. Ще попитате каква е целта? Ами много ясно. Да се нанесе пореден удар на връзките ни с Русия. И руските туристи отново да заобикалят родината ни.

И още, за да се докаже, че Русия е враждебно настроена към служебното правителство и президента Радев. И съответно е добре настроена към Борисов. Това, разбира се, не е вярно. Но такова внушение се опитва да направи прокуратурата с възобновяването на дело, по което няма валидни доказателство.

А няма доказателства по простата причина, че Николай Малинов никога не е бил по високите етажи на властта, винаги е бил русофил и председател на едноименното движение. А като такъв, никой нямаше да му предостави достъп до каквито и да било секретни натовски тайни. Защото нашите български тайни не си струва да бъдат разкривани, а и никой не се интересува от тях. Ние нямаме нито армия, нито нови разработки във военната област, нито оръжия – нищо.

За какво тогава някой ще праща шпиони да търсят тайни в България?!

Пълен абсурд.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *