Истината лъсна: Обвинението срещу Николай Малинов в шпионаж е било пълна измишльотина и фалшификация!

България отблизо

Лидерът на политическа партия „Възраждане на Отечеството“ и председател на движение „Русофили“  Николай Малинов, който беше несправедливо обвинен, че уж шпионирал за Русия, вече свободно може да пътува извън страната.

 

Причината за това е, че законовият 18-месечен срок, в който прокуратурата трябва да внесе обвинителен акт в съда, е изтекъл, което автоматично сваля мярката за неотклонение на Малинов.

От 10 март Николай Малинов е без наложена парична гаранция и без забрана да напуска България, обясни пред „Сега“ неговият адвокат Димитър Вълчев. Към момента лидерът на политическа партия „Възраждане на Отечеството“ и председател на Национално движение „Русофили“ се намира в Москва, където се срещна със зам.-председателя на Генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Климов. Двамата подписаха пътна карта за взаимодействие в близко бъдеще, която да подготви споразумение за дългосрочно партньорство.

Последното пътуване на Малинов до Русия предизвика скандал сред управляващите в България, чинно наведени към САЩ, тъй като се случи, след като му беше повдигнато обвинение за шпионаж в полза на Кремъл. В руската столица българинът получи медал лично от президента Владимир Путин. Съдия Антон Миталов от Специализирания наказателен съд, който разреши тогава на Малинов да напусне страната, стана първият български гражданин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция. Доказателства в тази посока, обаче, не са намерени, и не са огласявани публично до момента.

Самото шпионско дело е доникъде. През септември 2019 г. прокуратурата шумно обяви, че е задържала председателя на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов. След като изкара няколко часа в ареста, Малинов излезе въпреки обвинението в шпионаж. Доказателствата по делото, разпространени от прокуратурата, се оказаха куп материали за връзките между Русия и България, по които е работил Николай Малинов като председател на Национално сдружение „Русофили“.

Какво става ясно до момента?!

Първото и най-важното е, че така наречените доказателства срещу Николай Малинов за шпионаж са напълно изфабрикувани. И изобщо ги няма. Понеже онова, което прокуратурата е представила досега са материали за дейността на Национално сдружение „Русофили“, която е разрешена в България и изобщо не не незаконна. Но прокуратурата не е имала никакви други „доказателства“, понеже Малинов като отявлен русофил и председател на НД „Русофили“ никога не е имал достъп до някакви държавни тайни.

И цялото обвинение, също както и обвинението срещу няколкото пенсионери, дето ги закопчаха преди няколко дена, и които уж шпионирали за Русия, се оказа пълна измишльотина. Вятър и мъгла.

Второ, прокуратурата е признала пълното си безсилие като не е внесла цели 18 месеца никакво обвинение срещу Николай Малинов.

Трето, досега не са били намерени и никакви доказателства срещу съдия Андон Миталов, който пусна Николай Малинов в Русия.

Ето ви и цялото „обвинение“ срещу Николай Малинов и така наречените „руски шпиони“ в България. А прокуратурата не може да представи никакви доказателства по простата причина, че Русия няма какво да шпионира в България. Евроатлантиците всичко разрушиха. И сега никой вече не се интересува от нас и няма какво да шпионира.

Затова Мария Захарова каза в прав текст, че поредния „шпионски скандал“ е поръчан и заповядан от САЩ и  за него няма никакви доказателства. И никога не е имало.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *