Военен експерт обясни маневрите на руската армия в района на Харков!

Свят

Няма никакъв военен провал. Така военният експерт Константин Сивков започна обяснението си за  маневрите на руската армия в района на Харков.

 

В събота руското министерство на отбраната съобщи за прегрупиране на войските в района на Балаклея и Изюм.

„Министерството на отбраната на Русия проведе цял набор от мерки за заблуда на въоръжените сили на Украйна, създаде се илюзия, че имаме „слаба отбрана“ и уж нямало информация за подготовката на настъпление в регионите Балаклея и Изюм.

Само че ние имахме информация. Знаехме за огромната, но зле въоръжена и зле подготвена украинска групировка. Такава огромна групировка просто не може да се скрие. И нашата първа задача бе да запазим живота на руските бойци и мирното население. Затова направихме крачка назад и започнахме евакуация на цивилните. Защото нашата артилерия, ракетните войски и бойната авиация скоро ще направят така, че и насекоми няма да останат в този район.

„Врагът понася тежки ежедневни загуби. Ще направим така, че Въоръжените сили на Украйна да нямат повече сили и средства за водене на ефективна отбрана», добави той.

Втората ни задача разкри Сивков бе да проведем такива диверсионни маневри, та да извадим от бункерите в Славянск и Краматорск много по-добре въоръжената и подготвена ударна група на Въоръжените сили на Украйна, която се бе окопала в укрепените райони“.

Ако тази групировка беше останала в Славянск или Краматорск, колко време щеше да ни отнеме да я извадим от там и да я „видим накуп на голо поле“?

Сега тя ни е като на длан», резюмира експертът.

Ако трябва да обобщим, сега с тези две задачи и много други подобни на тях, ние преследваме една цел – да победим въоръжените сили на Украйна. Да ги направим небоеспособни, за да освободим страната с минимални щети в техника и жива сила“, завърши военният експерт Константин Сивков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *