Войната свършва? От Киев са готови да приемат условията на Путин

България отблизо

Москва и Киев се приближават към компромис на преговорите за мир. Това заяви съветникът на шефа на офиса на президента на Украйна Михаил Подоляк, цитиран от световни медии. 

По думите на участника в украинската преговорна група, страните в диалога са започнали да оформят договореностите, чиито подробности засега ще останат в тайна.

„Веднага щом бъдат изработени вече съгласуваните юридически формати, ще бъде назначена среща – четвърти рунда на преговорите. Това може да се случи утре, или в други ден.

Няма смисъл просто да се водят разговори. Обсъдили сме всички въпроси, в момента се опитваме да опаковаме тези въпроси в юридически формати“, каза Подоляк.

Той също отбеляза, че краят на преговорите трябва „да отчете гаранциите за безопасност, които иска да получи и Руската федерация, която има своите страхове по отношение на цяла редица от глобални военни съюзи“.

„Ние разполагаме с всичките предложения, които така или иначе защитават тези интереси, които извеждат Украйна изпод ударите от гледна точна на това, че да не се повтарят подобни ситуации, вкарвайки Украйна в някакви компенсаторни истории в правилния смисъл. И искам да подчертая за пореден път: руската страна вече доста по-адекватно гледа на ситуацията“, каза Подоляк.

До момента са се състояли вече три кръга от преговори между Русия и Украйна. Срещите се състояха на 28 февруари, 3 и 7 март на територията на Беларус.

БЛИЦ припомня, че в съботния ден се появи информация, че Зеленски е получил списък от Русия с шест условия за капитулация.

Малко след това пък той заяви, че е готов да преговаря с Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *