Володин: Страните, които доставят оръжие на Украйна, ще имат проблеми

България отблизо

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин по време на пленарно заседание в сряда предложи незабавно да се подготви обръщение към европейските парламенти с обяснение на позицията на Руската федерация относно провеждането на специална операция в Украйна, съобщиха руски медии.

„Вчера и днес чуваме заплахи срещу страната ни от европейски политици и Европейския съюз. Има предложения до края на днешната среща да подготвим обръщение към националните европейски парламенти, за да изложим нашата позиция“, каза още Володин.

„Те най-накрая трябва да разберат, че ако не променят позицията си, ако не спрат да доставят оръжия и наемници на Украйна, утре ще имат проблеми“, добави Володин.

Според него Русия „все още не е воювала“, а само е защитавала „тези, които живеят в Донецката и Луганската народни републики“.

На 21 септември президентът на Руската федерация подписа указ за частична мобилизация в страната. В обръщението си към руснаците той отбеляза, че линията на съприкосновение в зоната за специална военна операция „надхвърля хиляда километра“, докато съюзническите сили се сблъскват „не само с неонацистки формирования, но всъщност с цялата военна машина на колективния Запад“, което заплашва самото съществуване на Руската федерация.

Според министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на мобилизацията ще бъдат призовани 300 000 резервисти, които ще бъдат обучени, преди да бъдат изпратени в зоната на СВО. Призивът няма да засегне ученици и наборници, на мобилизация подлежат само граждани, отбили военна служба и притежаващи военна специалност. Ръководителят на военното ведомство подчерта, че мобилизацията се извършва преди всичко за овладяване на освободените по време на спецоперацията територии.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *