Всичко СВЪРШИ! Русия, Китай и Индия УВОЛНЯВАТ САЩ! Вижте КАК!

Свят

Преди два дни Русия и Индия подписаха договор за доставка на страховитите противовъздушни зенитно-ракетни системи С-400. Тази новина бе съобщена от прес-секретаря на руския президент Дмитрий Песков.

Както информира влиятелната информационна агенция РИА Новости, споразумението е било утвърдено по време на неотдавнашното посещение на Владимир Путин в Индия. На тази среща Владимир Путин и премиерът на Индия Нарендра Моди отбелязаха, че двустранното, взаимноизгодно военно-техническо сътрудничество, което има дълга история, в бъдеще ще продължи да се развива и разширява.

Индия ще получи от Русия 5 полка от зенитно-ракетните системи С-400 „Триумф“ и ще стане техен трети купувач в света след Китай и Турция. Трябва да отбележим, че С-400 „Триумф“ е най-новата зенитно-ракетна система с голяма далекобойност. Тя е предназначена да унищожава всякакви видове самолети, крилати и балистични ракети, включително такива със среден радиус на действие, като поразява до 35 мишени едновременно. С-400 може да се използва и за унищожаване на наземни обекти. Способна е да ликвидира всичко, което се появи в нейното полезрение, на височина от 30 километра до 5 метра. Тоест, дори криещите се в терена на местността, крилати американски ракети, не представляват заплаха за С-400 „Триумф“.

Коментирайки тези договори на Русия за доставка на С-400 с Китай, Турция и Индия, ще кажем най-напред, че тук не става дума за цената. Защото в случая цената е без значение.

Най-важното следствие от тези договори е установяването и укрепването на съвсем нов баланс на силите в нашия свят. И то за десетилетия напред. Става дума за това, че започналия процес на премахване на стария световен ред и установяване на нов световен ред, е вече към края си.

Защото, считано от днес, в света вече има четири водещи държави – Русия, САЩ, Китай и Индия. И противопоставянето между тях и САЩ, е налице. В последните месеци, по върховете на света върви политическа игра с огромни залози. В хода на тази „игра“, САЩ оказват максимален натиск на Русия и Китай, който вече е на границата на военното противопоставяне. Но за хибридната война и санкционния натиск на янките срещу Русия и Китай вече сме говорили много.

Сега е любопитно да видим нещо друго. От няколко години Щатите оказват натиск и върху Индия. С цел да я превърнат в свой съюзник и партньор срещу Русия и Китай. Но забележителното е, че и тази надежда на янките ще излети през комина. Не за друго, а защото САЩ са империя и действат по имперски. Тоест действат със сила. Нека да е мека и твърда, но все пак си остава сила.

Русия, обаче, винаги действа по съвсем друг начин. Тя достави своите най-мощни оръжия на Китай и Индия, които и без това са едни от най-мощните държави. И по този начин Русия ги направи още по-мощни.

Въпросът е, не е ли това против интересите на Русия? Ами, гениалният стратег и тактик Владимир Путин казва – не е!

Защото Русия изгражда друг тип отношения с държавите. Тези отношения не са основани на сила. Те са основани на равноправно партньорство. Когато страните партньори са почти еднакво мощни. И когато те могат с нещо да се съгласят, а с друго да не се съгласят. Тоест, те наистина да действат като партньори, а не като младши и старши съдружници в капиталистическа задруга. Както например, са изградени отношенията на САЩ с техните „приятели“ и на ЕС със страните-членки.

При новия тип отношения, които Владимир Путин и Русия налагат, държавите са спокойни, че във всеки момент могат да защитят своите интереси. И това прави тяхното партньорство още по-силно. Именно затова Индия също се присъедини към съюза между Русия и Китай. Защото и индийците искат равноправни партньорски взаимоотношения. И не искат да се чувстват като младши „съюзници“ на САЩ, които са длъжни да изпълняват всички заповеди на Белия дом.

Затова повтаряме, договорът за доставка на зенитно-ракетните комплекси С-400 не е просто сделка. Тя е глобално преобръщане на баланса на силите. И начало на установяването на новия световен ред. Защото съюзът между Русия, Китай и Индия вече е непобедим. И САЩ вече не могат да заплашват или да диктуват условия.

Те или ще станат партньори на трите велики държави. Или ще отпаднат от новия световен ред.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “Всичко СВЪРШИ! Русия, Китай и Индия УВОЛНЯВАТ САЩ! Вижте КАК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *