ВСУ и Западът дават заден: Артьомовск не си струва тежките загуби!

Свят

Редица украински командири смятат, че Артьомовск не си струва тежките загуби във войските по време на защитата на града. Това съобщава изданието Economist, което е успяло да се свърже с военните на Украйна.

 

По-рано Агенция Франс Прес съобщи, че САЩ са посъветвали Украйна да изтегли силите си от Артьомовск към ДНР, за да започне подготовка за настъпление в южната част на страната.

Според изданието, почти всички украински командири смятат, че отбраната на града не си заслужава, „що се отнася до големите загуби“.

Economist по-специално цитира мнението на бригаден генерал Сергей Мелник, който смята, че изоставеният град може да бъде върнат по-късно. „Ако аз взимах решенията, щях да напусна веднага града“, казва друг неназован украински командир, цитиран от изданието.

Въпросът е, че май това прозрение за изтегляне на ВСУ от Артьомовск идва твърде късно. Руската армия е хванала града в клещи и единственият път за отстъпление се обстрелва. И едва ли украинските войски ще могат да напуснат града току така. Тоест, май трябва да се предадат. Иначе става лошо за тях.

Артьомовск, както е руското име на украинския град Бахмут, се намира в контролираната от Киев част на ДНР, северно от Горловка, и е важен транспортен възел за снабдяването на украинската групировка войски в Донбас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *