Генерал-майор Игор Конашенков с последни новини от войната, Украйна опровергава

Свят

От началото на военната операция в Украйна въоръжени сили на Руската са унищожили 1 812 обекта от военната инфраструктура на Украйна, включително 49 самолета на земята и 13 във въздуха, 635 танка и 54 безпилотни летателни апарата. Това съобщи днес официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„Въоръжените сили на Руската федерация продължават да нанасят удари по военната инфраструктура на Украйна. От началото на операцията са поразени 1 812 обекта”, съобщи той.

„Сред тях са 65 командни пункта и комуникационни центрове на украинските въоръжени сили, 56 зенитните ракетни комплекси С-300, „Бук М-1” и „Оса”, 59 радиолокационни станции.

Унищожени са също така 49 самолета на земята и 13 самолета във въздуха, 635 танка и други бронирани машини, 67 реактивни системи за залпов огън, 252 оръдия на полевата артилерия и миномети, 442 единици специална военна техника, както и 54 безпилотни летателни апарати”, отчете той.

В същото време Украйна обяви, че загубите на руската армия са големи, а  украинците сами си потопили кораба край Одеса, за да направят напук на врага.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *