Вучич и Лавров в един глас: Пускаме газ по Балкански поток, икономиката на Сърбия ще бъде първа по растеж в Европа!

България отблизо

Сърбия ще пусне газ по „Балкански поток“ на 29 или на 30 декември, заяви президентът Александър Вучич на съвместна пресконференция с руския външен министър Сергей Лавров, който беше на посещение в Белград.

Това предаде БТА, като цитира ТАСС.

„Ще пуснем газ до края на годината, икономиката ни ще се развива и ще заеме първо място по растеж в Европа тази година и в следващите три години. Докато не ме свалят мене, „ужасния диктатор“, Сърбия ще купува това, което е в неин интерес. Благодарни сме на руските партньори за коректността по този въпрос. Всичко върви нормално, ще пуснем газ на 30 или на 29 декември“, заяви Вучич.

„Ще купуваме най-благоприятния газ. Рекет няма да плащам на никого в света и да позволявам унижаване на страната. И на ум не ми идва.

Ние ще пуснем газ до края на тази година и Сърбия ще работи, индустрията ще работи, и ще бъдем най-добрата страната в Европа по ръст следващата година“, изтъкна Вучич, цитиран от ТАСС.

Е, какво да кажем ние с гайдите, тоест с Борисов, който иска да взема газ чак от САЩ, за да не би задокеанските му началници да се разсърдят. Той се мъчи да омилостиви и САЩ, и Русия, и ЕС и накрая какво ще се получи?! Всички знаем какво става с човек, който опитва да седи на два стола. А в случая на Борисов столовете са даже три, да не говорим, че може и да са четири, ако сложим в сметките и Китай.

Изводът е един. Рано или късно Борисов ще се сгромоляса на земята. И това ще е по-скоро рано, отколкото късно. Защото никой господар не обича слугата му да е слуга на още няколко други господари. Да не говорим, че между господарите, на които слугува Борисов, съществува голяма конфронтация. Затова слугинажа на герберския вожд още повече ядосва шефовете, на които той се кланя. И още по-бързо приближава времето на „детронацията“ му.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *