”Възраждане” дават на прокуратурата Каракачанов заради F-16. Защо не дадат и Борисов?

България отблизо
Сигнал до прокуратурата за нередности около сделката за покупката на американските изтребители F-16 ще изпратят от партия “Възраждане”. Това обявиха от формацията на трибуната в Народното събрание.

Пред журналисти депутатите на Костадин Костадинов заявиха, че ще изискат държавното обвинение да извърши проверка за подписаните от тогавашния военен министър Красимир Каракачанов договори. От “Възраждане” считат, че има злоупотреба с обществен ресурс, защото липсва предмет и цена на договора, а освен това – и срок за изпълнение.

 

Николай Дренчев от редиците на Костадинов определи сделката като “котка в чувал”.

 

„Искам да фокусирам вашето внимание към сумата от 1 милиард и 256 милиона долара. Тази сума е достатъчна за детски болници във всеки окръжен град, да построим училища, да излекуваме всички деца в България. Тази сума е дадена за самолети F-16. Правителството на ГЕРБ и Патриотите чрез договори, подписани от министъра на отбраната тогава Красимир Каракачанов, е похарчило тази сума. До момента няма самолети бойни възможности, които са жизненоважни за нашата армия. Дори не са сключени договори. Не са фиксирани цена или срок в документите, които са подписани. Нашата армия страда от липса на бойни способност“, допълни той.

 

Според депутата от “Възраждане” страната ни трябва да продължи да използва “произведените в СССР” МиГ-29 и да намерим начин да ги ремонтираме.

Странно е защо ще дават на прокурор само Каракачанов.

Сделката беше подписана при правителството на ГЕРБ и в нея бяха замесени още много видни политици, начело с Борисов.

Или дай да развиваме дейност, пък истинските виновници да ги търси друг!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *