Депутати от ГЕРБ пращат Ицо Хазарта на кръчма, той им отговори със…

България отблизо
Среден пръст показа депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта на своите колеги от ГЕРБ, докато си правил селфи, а след това напуснал пленарна зала. Десислава Атанасова поиска да се наложи наказание на Ицо Хазарта и обиколи банките, за да покаже на колегите си снимкови доказателства.

“Не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее и това е недопустимо – нито в пленарна зала, нито срещу герба и знамето на България и ЕС, нито на дата като 2-ри юни”, посочи Атанасова.

 

В подкрепа на искането се обявиха и от партия “Възраждане”, които заявиха, че действията на ПП се превръщат в рецидив и припомни вчерашната случка, при която се стигна почти до бой заради изказване на Искрен Митев по адрес на Костадин Костадинов.

„Извинявам се на хората, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени. А що се отнася до хората, към които съм показал този жест, мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, заяви по-късно от парламентарната трибуна депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Той напомни, че сравнително рядко взима думата в парламента, защото смята, че времето на българския парламент е ценно. Или просто защото не знае какво са каже…

 

След неговото изказване Десислава Атанасова от ГЕРБ отново взе думата и заяви, че неправилно е наложено наказание „забележка“ на Христо Петров.

„Ако г-н Петров не осъзнава, че този жест не е насочен просто към група народни представители, а е насочен към над 600 000 български граждани – от човек, който е зам.-председател на Комисията по образование и член на Комисията по култура – е изключително жалко“, заяви Атанасова.

Малко по-късно през деня Хазарта реши да продължи с провокациите. В личния си фейсбук профил той сподели друга снимка, направена в Народното събрание (НС).

На нея той показва машината, с която депутатите гласуват. Според кадъра, публикуван от Христо Петков, на дисплея пише:

„ХРИСТО ПЕТРОВ

Поставете 2ри пръст“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *