Външно разузнаване изпищя: Заради К-19, Западът отслабва, а Русия печели огромно влияние!

Свят
Grand Kremlin Palace in Moscow kremlin in winter

Разузнавателната служба на Естония направи паническо изявление, че Москва искала да „отслаби единството на Запада“, защото и с просто око се вижда, че заради К-19 пандемията, Русия придобива все по-нарастващо влияние в света, и започва да играе все по-важна роля в международните отношения, за сметка на „намаляващото влияние на Запада на световната сцена“, предават световните осведомителни агенции.

Кремъл смятал, че пандемията ще принуди Запада да се съсредоточи върху вътрешната политика и икономическите проблеми, и нямало да пречи на Русия в осъществяването на нейния „глобален поход към Европа“, посочва естонската служба за външно разузнаване в своя ежегоден доклад.

Според естонското разузнаване, Русия вероятно щяла да направи опити за дискредитиране на К-19 ваксините, произведени от Запада, особено тази, създадена от англо-шведската фармацевтична компания AstraZeneca, която руската пропаганда определи като „маймунска ваксина“.

Русия активно рекламирала собствената си ваксина срещу коронавируса „Спутник V“, като вече стотици страни по света, включително и няколко европейски страни, или я закупиха, или преговарят да го сторят.

И какво се получава сега?! Почти най-малката страна в Европа с население малко над един милион души, тръгва да дава ум на целия свят. Защо русофобите в Естония не си зададат въпроса кое кара държавите в Европа и света да купуват руската ваксина?!

Ами много просто. Понеже Русия не си прави експерименти с човечеството по време на пандемия, създавайки напълно нови и уж „революционни“ ваксини. И понеже тези ваксини трябва да се изпробват, няма по-добър момент от времето на пандемия, когато всички са принудени да се ваксинират. Само че хората по света не са прости. И виждат това. И го оценяват като загриженост на Запада за себе си и своите пари, а не за спасяване на човечеството.

Светът оценява и какво прави Русия. А тя прави точно обратното на Запада. Създаде ваксина, която е направена по традиционна технология. Такава, каквато човечеството използва от десетки години. Което на практика означава, че възприемчивостта на хората към такава ваксина ще е много по-голяма от всяка друга нова и „революционна“ ваксина.

На всичко отгоре, за тази ваксина, Москва използва части от човешки аденовирус, което също допринася за по-доброто възприемане на ваксината от хората. С други думи, Кремъл прави всичко възможно, за да помогне на хората, а не да извлича полза за себе си от човешкото нещастие.

Понеже, за разлика от Запада, в Русия знаят какво е нещастие. Те помнят десетките милиони убити съветски хора, помнят страданията по време на Великата отечествена, и затова са много чувствителни към бедите на човечеството.

И още нещо. На Русия не й трябва да дискредитира Запада, защото той се дискредитира сам със своите действия. Точно обратното. Кремъл винаги казва истината. И винаги, в крайна сметка става ясно, че Русия е казала истината, а не Западът.

Затова хората вярват на Русия. И търсят помощ от Русия.

Затова Русия отново е начело на човечеството в похода му срещу пандемията.

И затова русофобите пищят. Понеже усещат, че тяхното време отминава безвъзвратно. И съвсем скоро никой по света няма да иска да ги слуша.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *