Вярно ли е: Александър Томов – Лупи инициирал подписка за издигането на Румен Радев за президент?!

България отблизо

Бившият вицепремиер, шеф на „Кремиковци“ и президент на ЦСКА Александър Томов, известен с прозвището Лупи, инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат.

От името на Движение „Заедно за промяната“ той даде старт на кампанията и обяви, че ще търси подкрепа сред политическите сили.

 

Лупи се кълне, че инициативата не била координирана с Радев. И най-вероятно това е вярно. Президентът не би се обвързал с подобно движение.

„Търсим обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Не говорим за лични качества, не говорим за никакви дребни закачки. Смятаме, че след като вече е категорично, че опозиционните сили ще се явят на парламентарните избори в няколко блока – вероятно в 3, ако не броим БСП, трябва да се търси обединяващо звено.

Ще имаме нужда от обединение след изборите, стабилно правителство и стабилизация на държавата“, каза Александър Томов.

Президентът Радев застана категорично на страната на тези, които искат промяна, той е естествен лидер на промяната, коментира още той. Според него подписката се очаква да има „десетки хиляди, да не кажа по-голяма дума – стотици хиляди подписи“.

БСП до този момент нямат категорична позиция, че ще подкрепят Румен Радев за втори мандат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *