В Атина е страшно! Демонстранти разбиха кола на депутат и раниха охраната

Свят

Ситуацията в центъра на Атина продължава да е напрегната, след сблъсъци между демонстранти и полиция по време на протестните демонстрации, заради тежката влакова катастрофа, която отне живота на 57 души. В столицата хиляди хора вървяха, скандирайки: „Това престъпление няма да бъде забравено“.

Мирните демонстрации бяха прекъснати от протестиращи, които хвърлиха бензинови бомбички по полицейски кордон в близост до парламента, където беше паркирана и парламентарната кола на Олга Геровасилис, която отиде на митинга.

Вътре в колата чакаше полицейската охрана на ОлгаГеровасилис, която беше забелязана, в резултат на което неизвестната група  нападна автомобила с чукове, като счупиха стъклата, при което един полицай от охраната бе леко ранен и откаран в поликлиниката на парламента, където му бе оказана първа помощ.

Сблъсъци между младежи и полиция избухнаха и в южния пристанищен град Патра, както и на север в град Солун, където бяха арестувани 15 протестиращи.

Стачката парализира морския и авиотранспорт, като остави фериботите, пътуващи до гръцките острови, закотвени на пристанищата. Спря обществения транспорт, остави държавните болници да работят само с персонал за спешна помощ и доведе до отмяна на учебните занятия в държавните училища.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *