В дъното на скандала в Барселона стои едно дете? В мрежата се питат чие е!

България отблизо
Испанското издание “Периодико” обясни как е протекло цялото журналистическо разследване, в което е замесено името на Бойко Борисов. В клип главният редактор на вестника Луис Рендуелс разказва стъпка по стъпка механизма, по който е достигнато до информацията.

Разследването за пране на пари с международно участие е от миналото лято. Става дума за солидна сума от 5 милиона евро. Неправителствената организация Обединено гражданско сдружение предоставя информация до посолството на Барселона в София, в която се твърди, че именно премиера Бойко Борисов стои зад престъплението. Посолството обаче не реагира, и НПО-то решава да потърси полицията в Барселона, която също не предприема действия и така сигналът достига до органите за борба с корупцията в Каталуния.

Започва разследване, което води до бившата моделка Борислава Йовчева, която живее в луксозния палат за 3 милиона евро, попаднал под лупата на разследващите. Там българката живее с родителите си и детето си. 

Обвинението твърди, че Йовчева притежава огромна сума пари, чийто произход е неясен. Смята се, че моделката има близка връзка с Бойко Борисов, коментира още редакторът на “Периодико”, а това обяснява и голямата сума пари в сметката й.

Редакторът на “Периодико” продължава с още обобщение на вече публикуваната информация – за фирмите и собствеността около тях, за мистериозните парични инжекции.

В социалните мрежи се върти въпросът кой е бащата на детето. Кой е човекът, извадил 3 милиона евро за къща и отделно е купил на дамата и бизнес? И в същото време тъне в пълна неизвестност

Дори най-богатите ни бизнесмени не могат да си позволят това.

А отговорът на въпросите се свежда до един човек.

Сещате се кой, нали?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *