В Киев неохотно признаха, че Русия контролира небето!

Свят

На фона на липсата на нови траншове военна помощ от САЩ и държавите от Европейския съюз, в Киев са все по-загрижени, че военнослужещите и критичните военни и индустриални съоръжения стават все по-уязвими за въздушни удари от Русия.

Това отбелязват в редакцията на британският вестник The Financial Times.

Докато Русия засилва кампанията си за удари по военна и енергийна инфраструктура и други цели в Украйна, президентът на страната Володимир Зеленски призова западните съюзници на страната да одобрят нови пакети с военна помощ за укрепване на изчерпаните способности за противовъздушна отбрана на Киев.

Според Зеленски няма достатъчно системи за ПВО както на бойното поле, така и за защита на цели в самите украински градове.

В Киев признават, че Русия „контролира небето“.

В същото време Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се надяват, че доставките на американски изтребители F-16 ще сложат край на господството на руските ВВС и ще помогнат за възобновяване на контранастъплението, което досега не е постигнало значителни успехи.

Лошото за Киев е, че ВСУ вече нямат нито обучени пилоти, нито летища, нито резервни части, нито техници, които да поддържат евентуалните американски самолети, ако Вашингтон все пак се реши да изпрати няколко бройки.

Така че F-16 няма да решат нищо. И крахът на Киевският режим наближава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *