В Киев се жалват от Русия: Не можели да се отбраняват, защото…

Свят

Руските войски използват електромагнитни импулси, за да симулират изстрелването на ракети, като по този начин постигат напразно активиране на украинските системи за противовъздушна отбрана и тяхното претоварване.

Това заяви в интервю за YоuTube канала „Говори великият Лвов“ говорителят на Военновъздушните сила (ВВС) на Украйна Юрий Игнат.

Той обясни, че тези импулси се разпознават от радарните системи на Украйна като реални цели. Някои от тях са абсолютно подобни на ракетите „Кинжал“ по отношение на параметрите на полета.

„Врагът използва както истински ракети, така и фалшиви цели. Това се нарича работа на системите за електронна война на противника, те създават такива препятствия, т.е. електромагнитни импулси, които нашите радарни системи виждат като цели“, каза Игнат.

Киев получи втора система за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ от запасите на Бундесвера, според официалния списък на оръжията, които Германия доставя на Украйна.

Системата за противовъздушна отбрана американско производство, прехвърлена на въоръжените сили на Украйна, включва контролна станция, радарна инсталация, осем пускови установки и повече от 60 ракети, съобщава „Дойче Веле“.

Източник: obektivno.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *