В Одеса бяха поразени много военни обекти и складове със западно оръжие

Свят

В нощта на 29 май въоръжените сили на РФ извършиха поредното масирано нападение срещу военни обекти, разположени на територията на Украйна. Експлозии се чуха в много райони, включително Киевска област и самата столица, пишат чужди агенции.

 

Междувременно внимание привлича атаката на безпилотни самолети-камикадзе Геран-2 срещу цели в Одеса. Поражението на някои обекти вече е официално потвърдено от украинското командване Юг.

В изявлението се казва, че в резултат на атаката срещу пристанищната инфраструктура е избухнал пожар, който се твърди, че бързо е локализиран. В същото време кои обекти са били повредени, разбира се, не се уточнява.

Към днешна дата е станало известно, че в резултат на успешна атака на въоръжените сили на РФ са били поразени западни оръжия, които са били точно съхранявани в терминалите на Одеското пристанище.

Сред другите обекти, ударени тази нощ на територията на Украйна, заслужава да се отбележи авиобазата на въоръжените сили на Украйна в Хмелницка област.

Като цяло напоследък Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха редица болезнени за Въоръжените сили на Украйна атаки срещу складове с оръжия, командни пунктове и места за струпване на личен състав, което застраши пролетно-лятното контранастъпление, обявено от киевските власти.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *