В отговор на забраната за пътуване: Безработни хукнаха на работа, сираци да наглеждат родителите си. Вижте какво следва от надлъгването с полицията!

България отблизо

Премиерът беше ясен, когато каза, че има заповед на министър Ананиев и тя трябва да се спазва. Няма да има нова заповед.

Четох какво ли не. Затваряли се областните градове. Вчера се юрнаха всички да пътуват, а къде отиват – не знам.

Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерски съвет.

„На сила можеш да вземеш, а не да дадеш. Областните градове се напускат, ако имате основателна причина. Повечето предприятия няма да работят, затова мерките за напускане на областни градове ще отпаднат. Заради 4-те почивни дни отпада основанието „отиване на работа“, допълни той.

„От направените на случаен принцип проверки на декларации, е установено, че 641 лица, които са посочили, че отиват на работа, въобще не притежават договори за такъв вид дейност. 80 лица са посочили, че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата за безработни.

Полицаите на тези КПП-та са там с една цел – да запазят здравето на хората. Те не са там за подигравка, а не да ги лъжем.

Още в началото заявихме, че ще бъде извършена проверка.  Не се опитвайте да заблудите никого. Заблуждавате само себе си. Останете си вкъщи“, допълни главният секретар на МВР.

В момента народът си играе на криеница с полицията. Момчетата стоят в дъжд и пек на магистралите, пожалете ги.

Хитреци пък споделиха „съвети“ във Фейсбук как да надхитрят хората в патрулките. Някои лъжат, че отиват на погребение на любимия си чичо и се обличат за по-достоверно в черно. А такъв чичо изобщо няма.

Други безсрамно използват децата си и твърдят, че отиват при баячка да им лее куршум, понеже се изплашили.

Трети пък са се запътили на сватба, въпреки че бракосъчетания на Великден не се извършват.

Четвърти със сълзи на очи обясняват, че майка им или баща им са си счупили крака и трябва през тези четири дни да им помогнат. Но защо са натоварили на колата цялото си домочадие, не е ясно.

Не рискувайте заради една софра, предупреди главсекът.

И напомни, че глобите важат за всички и ще се прилагат безкомпромисно.

И могат да се утежнят заради измама на органите на реда.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *