Неочаквани метаморфози: Евродепутатът Андрей Слабаков похвали Борисов и скочи срещу президента!

България отблизо

Тази седмица зад волана в предаването „Карай направо“ за разговор с Диана Найденова застана евродепутатът Андрей Слабаков.

В интервюто той коментира мерките, които страната ни предприема в борбата с коронавируса и дали смята действията на правителството за навременни и адекватни, в сравнение с редица други европейски държави.

„Забелязвам, че Бойко Борисов се държи нормално и взима адекватни решения. Би трябвало да не се занимаваме с политическа дейност, а да видим какво да се направи в тази ситуация. Тук няма добър и лош.

Президентът се държи неадекватно от време на време и обяснява за някакви икономически мерки“, смята Слабаков. Той даде за пример Италия, където фабриките не са затворени, за да се предотврати икономическа криза, но това е предизвикало многото смъртни случаи. Това пише в свой материал информационната агенция Блиц.бг.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че май и при Слабаков интересът е започнал да клати феса. Не за друго, а защото е очебийно съвпадението между голямата заплата от 6800 евро, която взема като евродепутат и неочакваните похвали, които изръси по повод действията на премиера Борисов.  Той бил взел много адекватни мерки, а президентът бил неадекватен и само говорел за „някакви икономически мерки“.

Ами ако на Слабаков нещо не му е ясно, нека се замисли. Президентът никога не се е обявявал против ограничителните мерки. Той дори нееднократно призова хората да ги спазват. Единственото и много важно нещо, което иска Румен Радев е заедно с ограничителните мерки да се предприемат и реални, а не показни мерки за подпомагане на хората в тази критична ситуация, когато стотици хиляди остават без работа и без доходи.

Лошо ли е това, че президентът иска да спасим хората не само като ги принудим да си стоят в къщи, но и като им осигурим средства за храна и лекарства. Защото иначе ще стане лошо. Президентът го каза в прав текст: „Да не се бавим с икономическите мерки, защото  гладът скоро ще победи страха“.

Каква полза, че хората ще си стоят по къщите, когато няма да има какво да ядат и с какво да се лекуват?! Задава ли си Слабаков тези въпроси, когато говори, че президентът бил „неадекватен“?!

Много по-добре ще е, ако Андрей Слабаков започне отново да се държи не като евродепутат, а като сънародник на хората, които останаха без работа и живеят в мизерия.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Неочаквани метаморфози: Евродепутатът Андрей Слабаков похвали Борисов и скочи срещу президента!

  1. С този орунгутан и ние сме тръгнали да ставаме европейци. Какво ли си мислят в Брюксел за нас , като го видят и слушат какво говори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *